U Hrvatskoj novih 45 zaraženih, jedna osoba je preminula

Foto: Josip Regovic / POOL / PIXSELL

U protekla 24 sata zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 585. Među njima su 124 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. Jedna osoba je preminula, objavio je Nacionalni stožer.

U Šibensko-kninskoj jedna novooboljela

Na području Šibensko-kninske županije jedna je novooboljela osoba, a radi se o mlađoj ženi s prebivalištem na području Vodica, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Karlovačkoj jedan novi slučaj 

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji registriran je jedan novi slučaj oboljenja od koronavirusa, objavio je županijski Stožer. Riječ je o mlađem muškarcu s područja Karlovca. Epidemiološka obrada je u tijeku.

U Splitsko-dalmatinskoj tri novooboljele

Od ukupno 32 obrađena testa – tri su novooboljele osobe pozitivne na Covid infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije i to po jedna osoba iz Splita, iz Kaštela i iz Otoka, izvijestio je Stožer te županije. Dvije osobe kontakti su prethodno oboljelih osoba dok se jedna osoba epidemiološki obrađuje. Uz tri novooboljele osobe, pozitivna na Covid infekciju je i jedna osoba s područja Osječko baranjske županije testirana u Splitu.



U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Oboljela je žena starije životne dobi, a testirana je preventivno prilikom prijema na kirurški odjel Opće bolnice Varaždin. Preventivno je u samoizolaciju stavljeno nekoliko liječnika i medicinskih sestara.

Na području Brodsko-posavske zabilježeno je pet (5) novih slučaja 

Na području Brodsko-posavske zabilježeno je pet (5) novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem u županiji trenutno iznosi. Pod mjerama samoizolacije su 73 osobe, priopćio je žušanijski stožer.

Tri su novozaražene osobe na području Virovitičko-podravske županije

Četvero do sada zaraženih, se oporavilo, pa je broj aktivnih slučajeva sa sedam pao na tri. Inače, u posljednja 24 sata, testirana je 21 osoba.

U Zagrebu potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze

U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrdila je za DNEVNIK.hr Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo ”Dr. Andrija Štampar”.

U Zadarskoj jedna novooboljela

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba zaražena koronavirusom. Radi se o starijoj ženi s područja općine Vir, obiteljskom kontaktu ranije oboljele osobe. U samoizolaciji je 150 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 58 uzoraka.

Na Sisačkom području nema novooboljelih

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Vukovarsko-srijemska ima jednog novooboljelog

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata jedna je osoba iz Vinkovaca novopozitivna na koronavirus, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.

Od početka epidemije u toj županiji je oboljelo ukupno 508 osoba, od kojih je 329 osoba izliječeno, a pet osoba je preminulo.

Trenutačno je hospitaliziranih 25 osoba, dok su u samoizolaciji 283 osobe.

U protekla 24 sata testirano je devet osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6254 osoba, navodi se iz Stožera.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih osoba

Peti je dan zaredom kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom.

Trenutno je u županiji pet osoba zaraženih COVIDOM-19. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 26 osoba je u samoizolaciji.

Istarska županija nema novooboljelih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 51 uzoraka briseva na COVID-19. Nema novozaraženih. Izliječene su 4 osobe.

Trenutno je 24 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 102 osobe.

Komentari