Marić otkrio zašto je dao ostavku, gnjusne prijetnje su stizale njemu i obitelji: ‘Prezirem takav način’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Bruno Marić u četvrtak je ponudio ostavku na mjestu šefa hrvatskih nogometnih sudaca. Predsjednik Hrvatskog nogometno saveza Marijan Kustić prihvatio ju je, a smjenu dosad prvog čovjeka sudačke organizacije potvrdio je na internetskim stranicama HNS-a.

Hrvatski suci, na čelu s Marićem, ovih su dana pod velikim pritiskom zbog snimaka komunikacije s VAR-om u određenim utakmicama. Ipak, to curenje snimaka nije razlog Marićevog odlaska, razlog su, potvrdio je u podcastu Sportskih novosti, prijetnje koje su počeli dobivati on i njegova obitelj.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

“Ne znam zašto je nastala tolika pompa”

“Ne znam što se točno dogodilo, zbog čega je nastala tolika pompa, koja je na kraju rezultirala mojom ostavkom. Ni u snu nisam mislio da ćemo doći do toga da u javnost “iscure” snimke iz VAR sobe, a posebno ne da će izaći dodatno montirane na vrlo zločest način, s tendencijom da naškode samim sucima. Za mene je to čisto kazneno djelo.

Nažalost, mislim da su si oni, koji su pokrenuli sve to, zabili nož u leđa i požalit će zbog toga, ne zbog toga što će nastradati, nego zbog toga što se na snimkama vidi da su suci u VAR sobi i na terenu mahom donosili ispravne odluke, a i one koje su bile pogrešne bile su rezultat ljudskih pogreški. Dapače, ljudi su mogli dodatno spoznati koliko je sudački posao težak i stresan. Nas je već pratio glas da sudimo pošteno i to se na tim snimkama samo potvrdilo”, rekao je pa odgovorio na pitanje zašto je dao ostavku:



sudjenje_hnl10-260122.jpg
Foto: Damir Krajac / CROPIX

“Prijetnjama se ne želim odupirati”

“Isključivo zbog prijetnji meni i mojoj obitelji. Ne mogu izaći u javnost sa sadržajem tih prijetnji jer njima se bavi policija i sigurno će biti kaznenih prijava. U razgovoru sa svojom djecom spoznao sam da nemam više pravo dovoditi ih u neugodne situacije, da se boje.

Jedna kukavička osoba je preko društvenih mreža pustila gnjusne i prijeteće poruke. Tu sam kukavicu prijavio policiji, koja je potom podnijela kaznenu prijavu, ali državno odvjetništvu u Splitu je tu prijavu odbacilo. I sad taj lik ponovno piše da dolazi u Daruvar i likuje. To je za mene neshvatljivo, a neka hrvatska javnost ocijeni je li jedna takva poruka za odbaciti.

Afera VAR se ne smiruje! Procurila nova kontroverzna snimka: ‘I to je gol, nema faula. J*** ti Bog majku‘

Odluku sam donio nakon što mi je sin rekao da ide na izlet, ali da nikome neće reći da se preziva Marić jer da bi ga mogli napasti zbog toga kad shvate da je iz Daruvara. Pritiscima sam se othrvao, a prijetnjama se ne želim više odupirati jer prezirem takav način i on je neodrživ.”

 

Komentari