Mate Pavić osvojio Wimbledon! Najavio i prekid suradnje s Mektićem

Foto: Twitter

Mate Pavić osvojio je Wimbledon u mješovitim parovima, ali je i potvrdio da se rastao s Nikolom Mektićem. Obojica su prijavila turnir u Hamburgu, ali s različitim suigračima. Pavić će u Hamburgu zaigrati s Ivanom Dodigom, a Mektićev prijavljeni suigrač je Nizozemac Robin Haase. S obzirom na to da su trenutno 16. par svijeta u utrci za završni Masters, jasno je da ovakav razvoj događaja ima smisla samo ako se radi o trajnom prekidu suradnje.

“Istina je, mogu to potvrditi. Došlo je do prekida suradnje. Nije nam najbolje započela sezona, jednostavno smo probali neke stvari drugačije raditi. Imali smo dosta i pehova. Što god smo napravili, a trudili smo se poboljšati stvari, nije išlo i odlučili smo se probati osvježiti, pronaći druge partnere. Možda je i to razlog. S vremenom dođe do zasićenja, koliko god dobra suradnja bila. Obostrano smo se dogovorili. Možda nekad zaigramo u budućnosti ponovo zajedno”, rekao je Pavić za SportKlub.

Zagrepčanin i Splićanin u Wimbledonu su poraženi u osmini finala od Urugvajca Behara i Čeha Pavlaseka. To im je bio 14. poraz ove sezone, a upisali su i 18 pobjeda. Podsjetimo, zajedno su nastupali dvije godine te su, osim Olimpijskih igara i Wimbledona, osvojili još 15 titula. Bili su i najbolji par svijeta 2021. godine.

Poručio je Perišiću da dođe u Hajduk
“Nismo se vidjeli poslije. On mi je bio gost prošle godine na polufinalu. Voli tenis i svakom prilikom dođe tu gledati. Zvao me jučer da bi došao pogledati finale. Gledao je zadnja dva seta. Nisam odolio, morao sam se priključiti akciji kao pravi navijač Hajduka!”, rekao je Pavić.



 

Komentari