‘MEDIJI SU POGREŠNO PRIKAZALI’ Đoković pravdao oca: Nije imao namjeru podržati bilo koji rat. Žao mi je što je sve eskaliralo

Twitter

Novak Đoković plasirao se u finale Australian Opena nakon što je u polufinalu bez ikakvih problema pobijedio Tommyja Paula 7:5, 6:1, 6:2. Za svoju 22. Grand slam titulu, kojom bi se izjednačio s Rafaelom Nadalom, igrat će protiv Stefanosa Tsitsipasa, koji je pobijedio Karena Hačanova 7:6, 6:4, 6:7, 6:3.

Đokovića su nakon meča na press-konferenciji novinari pitali za komentar ponašanja njegova oca Srđana, koji je dan ranije snimljen kako pozira s navijačima s ruskim zastavama i majicama sa slovom “Z”, koje je simbol ruske vojske tijekom agresije na Ukrajinu, prenosi Index.hr

“Znamo što je rat”

“Kao prvo, moja obitelj i ja smo tijekom devedesetih godina prošli nekoliko ratova i znamo što je rat. Kao što je moj otac kasnije rekao, mi smo protiv bilo kakvog rata jer znamo što on nosi. Kao drugo, moj otac se nakon svakog mojeg meča sastaje s mojim navijačima ispred stadiona, zahvaljuje im se na podršci i slika se”, rekao je Đoković i nastavio:

“Sporna fotografija nastala je dok je on bio u prolazu. Na videu se čuje kako je pozdravio te ljude, a to su onda mediji potpuno pogrešno interpretirali i prikazali. Žao mi je što je sve skupa eskaliralo, ali vjerujem da ljudi razumiju da moj otac nije imao namjeru podržati bilo koji rat.”



Komentari