Michel: EU je spremna podržati Maroko nakon smrtonosnog potresa

Foto: Twitter

Europska unija spremna je podržati Maroko nakon smrtonosnog potresa u kojem je poginulo najmanje 296 ljudi, rekao je danas predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

“Moje misli su sa svima onima koji su pogođeni ovom tragedijom i sa spasiocima koji su uključeni u operaciju potrage”, napisao je Michel na platformi društvenih medija X, nekadašnjem Twitteru.

“Vijesti o potresu su zastrašujuće. EU je spremna podržati Maroko u ovim teškim trenucima”, objavio je Michel. Michelovi komentari stigli su iz indijske prijestolnice New Delhija gdje sudjeluje na summitu G20.

U potresu poginulo najmanje 296 ljudi
Snažan potres kasno u petak pogodio je Maroko, a prema preliminarnim podacima ministarstva unutarnjih poslova, najmanje 296 osoba je poginulo, dok su 153 ozlijeđene.

Marokanski geofizički centar priopćio je da se potres dogodio u području Ighila u planinama Visokog Atlasa s magnitudom od 7.2. Geološki institut SAD-a procijenio je magnitudu potresa na 6.8 i rekao da je bio na relativno maloj dubini od 18.5 kilometara.

Ighil, planinsko područje s malim poljoprivrednim selima, nalazi se oko 70 kilometara jugozapadno od Marakeša. Potres se dogodio nešto iza 23 sata po lokalnom vremenu.

Lokalni dužnosnik je ustvrdio da se većina smrtnih slučajeva dogodila upravo u planinskim područjima do kojih je teško doći.

Komentari