Milanović o pandemiji: Ovdje se od početka zadire u ljudske slobode

screenshot

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je Znanstveni centar izvrsnosti za napredne materijale i senzore Instituta Ruđer Bošković te pritom govorio o cijepljenju u pandemiji.

O koronavirusu

Nastavio je o povezanosti cjepiva i smrti radnika KB Dubrava: “Činjenica je da cjepivo štiti od teških oblika bolesti, i to je to. Ljudima moraš pokazati da se isplati cijepiti. Mora biti neki benefit. Ne znam zašto se Vlada ne vrati u svoju zgradu, svi su cijepljeni.”

“Što god ja mislio, valja se cijepiti. U cijeloj ovoj sagi me oduševljava kako je ova vrsta znanosti, virologija, kemija, izumila lijek. Rusi, Amerikanci, Nijemci… Japanci ništa, zatvaraju državu, ne znam zašto im nisu uzeli Olimpijadu. Ovo sve drugo, epidemiologija, to je mumbo jumbo.”

O stožeru i ljudskim pravima

Dotaknuo se i stožera: “Prestanite me stalno pitati što je stožer rekao. Kako ću ja sad nekome reći – cijepi se, inače ćeš na cestu. To se tako ne radi. Ovo ne bu dobro išlo, ako se ljudima ide zavrtati ruku. To nije pravi način.”



O mogućnosti obveznog cijepljenja kaže: “Siguran sam da bi Peđa to podržao, da ne bi išao u nekakv konflikt bezveze. Ovdje se od početka zadire u ljudske slobode. Stožer živi u prostoru političkih mogućnosti, rade što im nalogodavci kažu, to nema veze sa strukom od prvog dana, što ne znači da neki ljudi koji tamo djeluju nisu stručni, ali to ne smiju pokazati.”

Opet malo o Dežuloviću

Naravno, njegov intervju nije mogao proteći bez da se on dotakne novinara i koluminista s kojim se jučer sukobio putem medija: “Želio sam reći da je Ragnar iz Piska lažov. Dežulni Ragnar je lagao o mojim odnosima s braniteljima, odlaskom u šator, laže o tome tko je koga zaspolio. Ne možete tako raditi.”

“Neću dopustiti hajku, balvane. Nema da svjetina prodire u privatnu imovinu najvećeg probisvjeta, ja nemam privatne imovine. Gdje je država, HDZ. Tko je davao dozvole i suglasnosti tom nesretnom starcu. Srušite. Ja nemam vlast. Čovjek mi je donirao simbolički da se razotkrije”, rekao je Milanović.

“Ragnar laže, vrijeđa. Gadi mu se Hrvatska, Jugoslavija, Beograd, Split mu je odvratan. Ajde dečko, završi fakultet. Neki”, piše N1.

Komentari