Milanović sazvao prvu sjednicu novog saziva Sabora za srijedu u 10 sati

Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović sazvao je 1. sjednicu Hrvatskog sabora u srijedu, 22. srpnja u 10 sati u saborskoj zgradi na Trgu svetog Marka.

Predsjednikovu Odluku sa popratnim pozivom zastupnicima je u četvrtak uputio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Čestitao im je na izboru, te zaželio puno uspjeha u radu 10. saborskog saziva od stjecanja neovisnosti.

Zastupnike je izvijestio o dnevnom redu koji će im biti predložen na 1. sjednici, nakon što se izabere predsjednik Sabora, a sam Sabor tim činom konstituira. Za predsjednika će ponovno, po drugi put, biti izabran Jandroković.



Prema tom dnevnom redu, Sabor treba izabrati Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP), radno tijelo koje će podnijeti izvješće o provedenim izborima, nakon čega će zastupnici prisegnuti.

Izbor potpredsjednika i četiriju odbora

Na dnevnom je redu i izbor potpredsjednika Sabora, četiriju odbora: za Ustav, za zakonodavstvo, za prostorno uređenje i za izbor i imenovanja, te prijedlog da se razriješi i imenuje zamjenik tajnika Sabora i tajnik plenarne sjednice.

Predsjednik Sabora upućuje zastupnike koji namjeravaju dati ostavku ili staviti mandat u mirovanje da ga o tome moraju obavijestiti 24 sata prije početka konstituirajuće sjednice, pisanim putem, najkasnije do 21. srpnja do 10 sati.

Na konstituirajućoj sjednici umjesto tih zastupnika nazočni su njihovi zamjenici sukladno zakonskim odredbama, napominje Jandroković.

Zastupnike je pozvao da se pri ulasku u Sabor pridržavaju općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Maske i dezificijens

Maske za lice i dezinfekcijsko sredstvo bit će Vam na raspolaganju na ulazu u Hrvatski sabor i ispred Sabornice, uputio je zastupnike predsjednik Sabora.

Zastupnicima je dostavljen i evidencijski listić o nazočnosti na 1. sjednici koji predaju prije ulaska u Sabornicu. Po dolasku u Sabor dobit će Ustav RH, saborski Poslovnik i Vodič za zastupnike.

Odluka predsjednika Republike i poziv predsjednika Sabora zastupnicima objavljeni su na saborskoj mrežnoj stranici.

Komentari