Ministar Fuchs: U ponedjeljak bi pola županija moglo biti na C modelu.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon današnje sjednice Vlade ministar obrazovanja Radovan Fuchs govorio je o održavanju nastave.

Nakon današnje sjednice Vlade ministar obrazovanja Radovan Fuchs govorio je o održavanju nastave u uvjetima rastućih brojki zaraženih i širenja epidemije koronavirusa.

“U ponedjeljak bi pola županija moglo biti na C modelu. Pratit ćemo situaciju i vidjeti hoće li se nakon uskršnjih situacija mijenjati”, rekao je Fuchs.

“Pokušavamo cijelo vrijeme nastavu održati uživo koliko god je dulje moguće, a da ne ugrozimo situaciju”, naglasio je ministar.



Poručio je kako ne bi bilo u redu da se inzistira na nastavi uživo za županije s velikim brojem zaraženih poput Primorsko-goranske te je istaknuo kako se praznici neće produživati.

Naglasio je kako se sve dogovara sa županijskim i lokalnim stožerima te “kada se zaključi da je apsolutno opravdano i bolje da se pređe zbog epidemiološke situacije u tom području na model C, onda se prelazi na model C.”

Kaže kako je on inače optimista te kako se nada da će se situacija uvijek bolje pokazati, nego što je to trenutačna situacija: “Uvjeren sam da ćemo izaći iz ovog problema.”

Maturanti ostaju i dalje na nastavi u školi, kao i djeca od prvog do četvrtog razreda, prenosi RTL

Komentari