Ministarstvo gospodarstva uzvratilo Domovinskom pokretu: Svjesno i zlonamjerno šire neistine i laži

Ilustracija Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja prozvalo je u nedjelju Domovinski pokret da “svjesno i zlonamjerno širi neistine i laži” tvrdnjama da su kontejneri iz robnih zaliha postavljeni uz zelenu granicu, umjesto da se koriste na potresom stradalom području.

Ministarstvo je to navelo reagirajući na tvrdnje Domovinskog pokreta o dostupnosti i raspoređenosti kontejnera pozivajući se na neslužbene, ali visoke povjerljive izvore.

“Važno je osvijestiti kako u ovim trenutcima u kojima se cijela Hrvatska, ali i dijaspora ujedinila u zajedničkom projektu solidarnosti prema onima koji su teško pogođeni potresom, postoji manjina koja svjesno i zlonamjerno širi neistine i laži, i to s najviše političke razine, koja bi trebala biti najupućenija, najodgovornija i najsavjesnija”, poručili su iz Ministarstva gospodarstva.

Priopćenje Domovinskog pokreta nazvali su eklatantnim primjerom pokušaja manipulacije i širenja straha u kojem se još pozivaju i na nekakve “povjerljive” izvore koji su, eto, baš njima odlučili otkriti gdje su nestali kontejneri.



Iz Ministarstva gospodarstva napomenuli su da su čak i čelnici Domovinskog pokreta imali priliku vidjeti kontejnere ispred bolnica i domova zdravlja jer je njih 201 upućeno za pomoć zdravstvenom sustavu u borbi protiv koronavirusa, 77 ih je još uvijek u funkciji smještaja u Zagrebu i okolici, a posljednjih dana 21 kontejner je upućen na područje Petrinje, Gline i Siska.

Potrebe stradalog stanovništva su velike i neizmjernom solidarnošću te koordinacijom niza organizacija i pojedinaca dolazi se do dodatnih mobilnih stambenih jedinica te će uskoro svi imati privremeni smještaj, izvijestili su iz Ministarstva.

Poručili su i da politikantstvo i izmišljanje vijesti iz navodnih provjerenih izvora ne padaju na pamet marljivoj i suosjećajnoj većini – institucijama, udrugama, volonterima, navijačkim skupinama, medijima, dijaspori i svima ostalima koji se trude osigurati pomoć na terenu.

“Ovakve ideje imaju oni koji parazitiraju na sijanju panike i straha. To je njihova politička agenda i jedino što mogu ponuditi hrvatskim građanima, dok je naš zadatak omogućiti da svi stradali u Petrinji, Sisku i Glini čim prije imaju obnovljen i siguran dom”, zaključuju iz Ministarstva gospodarstva u priopćenju.

Domovinski pokret priopćio je ranije u nedjelju kako je iz neslužbenih, ali visokih povjerljivih izvora doznao da su kontejneri iz robnih zaliha postavljeni uz zelenu granicu, umjesto da se koriste na potresom stradalom području te su pozvali Vladu da odgovori gdje su to nestali kontejneri iz Gunje.

Iz Domovinskog pokreta tvrde da znaju gdje su kontejneri iz Gunje: Postavljeni su na mjesto na koje nisu smjeli biti raspoređeni

Komentari