Ministrica Divjak: Vrijede ista pravila ponašanja kao u školi, učenici mogu dobiti ukor i u virtualnoj nastavi

Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila da u ponedjeljak od 8 sati kreće online nastava.

“U dva tjedna smo u pogon stavili sustav koji danas pokriva oko pola milijuna ljudi, što je zaista pionirski poduhvat. Očekujem da pored inovativnosti i brzine dalje očekujem nužnu disciplinu i suradnju, strpljenje kada naiđemo na probleme, te solidarnost”, rekla je Divjak.

Pojasnila je da će nastavni materijali biti objavljeni na YouTubeu te da će ga moći koristiti i susjedne države, u Bosni, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, gdje god nemamo te jezične barijere.

Divjak: Osim na HRT-u, nastava će se prenositi i na Sportskoj televiziji



“U pondjeljak u 8 sati ujutro kreće škola na 3. programu za učenike, a na Sportskoj televiziji imamo digitalne materijale koji će biti svima dostupni”, najavila je ministrica.

“Virtualne učionice kreću u Istarskoj županiji kreću od ponedjeljka, a za ostale županije od srijede jer je Istarska županija imala više vremena za pripremu”, dodala je.

Ministrica je naglasila da i u virtualnim učionicama vrijede ista pravila ponašanja kao u školi.

“Ako netko od učenika objavi neprimjereni sadržaj ili vrijeđa druge učenike ili nastavnike, onda također može dobiti ukor kao da je u razredu. Vrijede jednaka pravila ponašanja”, zaključila je.

ONLINE NASTAVA Divjak: Svaki učenik će imati svoje virtualno mjesto u učionici koju će voditi njihovi nastavnici

Komentari