Minusi okovali Hrvatsku: DHMZ izdao upozorenje zbog jedne pojave opasne po zdravlje

Foto: Damjan Tadic/Cropix

I tijekom ponedjeljka će biti razmjerno hladno uz minuse, iako nešto manje nego tijekom vikenda. U većini krajeva pretežno sunčano. Ujutro i dio prijepodneva u nizinama mjestimice magla, ponegdje moguće i dugotrajna. Poslijepodne sa sjeverozapada porast naoblake, a krajem dana i u noći slaba oborina. Na Jadranu će mjestimice pasti malo kiše, u unutrašnjosti oborina na granici snijega i kiše koja se može smrzavati na hladnom tlu. Vjetar većinom slab, od sredine dana ponegdje i umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, uz dugotrajnu maglu i niža, a na moru od 8 do 13 °C.

Foto: DHMZ

Meteoalarmi zbog hladnog vala

U većem dijelu Hrvatske upaljen je žuti meteoalarm zbog hladnog vala, u zagrebačkoj i karlovačkoj regiji upozorenje je zbog poledice, hladnoće i magle.

 



“Budite na oprezu zbog niskih temperatura koje se očekuju. Mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika”, upozorava DHMZ. Bez upozorenja je područje Dalmacije.

Foto: DHMZ

Uskoro promjena: Stiže zatopljenje

U noći na utorak u unutrašnjosti prolazno naoblačenje s oborinama na granici kiše i snijega, koje se ponegdje mogu smrzavati na hladnom tlu i stvarati poledicu. Nakon toga veći dio utorka te u srijedu i četvrtak djelomice sunčano uz postupan porast temperature zraka.

HRT

I na Jadranu u noći na utorak prolazno naoblačenje, ponegdje uz malo kiše, zatim pretežno sunčano i danju razmjerno toplo. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, u srijedu prolazno jugozapadni, prognozirao je za HRT Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

HRT

Malenica o bijelom štrajku: Nije dobro da imamo ucjene i ultimatume! Spremni smo za dijalog

Komentari