MJEŠTANI VELE LUKE OPTUŽUJU Mlada SDP-ova načelnica puno više misli na svoju promociju nego na naše zdravlje i sigurnost

Facebook

Vela Luka ponovno je došla u središte pozornosti manifestacijom ‘Trag u beskraju’ u čast velikanu hrvatske glazbe Oliveru Dragojeviću, a povodom druge godišnjice njegove smrti. U taj mirni mediteranski gradić ‘slila se rijeka’ ljubitelja njegove glazbe, ali i velik dio hrvatske estrade. Jedan od mještana uputio je pismo u kojem tvrdi da su mještani ogorčeni i zabrinuti zbog nepoštivanja epidemioloških mjera tijekom te manifestacije i nebrigom mlade SDP-ove načelnice Katarine Gugić za njihovo zdravlje i sigurnost.

U pismu se tvrdi da je 150 ulaznica načelnica podijelila svojim prijateljima i potencijalnim sponzorima te da je zbog nedostatka prostora bilo nemoguće poštovati epidemiološke mjere koje uključuju 1,5 metra fizičkog razmaka između tolikog broja uzvanika koji su pratili koncert Oliveru u čast ispred Crkve sv. Josipa u Veloj Luci. Da je zabrinutost opravdana vidi se i iz dijelova snimke koncerta koju su prenijele u svom javljanju uživo neke televizije.

Mještani upozoravaju da je u susjednom Blatu na Korčuli kod jedne 80-godišnje žene nedavno otkriven korona virus te da su zabrinuti za svoju zdravstvenu sigurnost zbog dolaska brojnih štovatelja hrvatskog glazbenika u njihovo malo mjesto, tim više što je riječ o koncertima i glazbenim događajima na kojima se ljudi opuste i malo ili nikako paze na epidemiološke mjere.

Manifestacija i koncerti u čast Oliveru i ove se godine obilježavaju na inicijativu općine Vela Luka i same načelnice.



Da je ‘koncert’ započeo i prije službenog u Veloj Luci pokazuju i snimke na trajektu prema Korčuli.

Neprimjerena politička promidžba

Na ‘dušu’ mlade SDP-ove načelnice stavljeno je i to da se u potpuno neprimjerenim uvjetima pandemije i korona krize bavi osobnom političkom promidžbom i marketingom dijeljenjem promotivnih časopisa na 60 stranica “masnog papira i u boji” koji se mještanima šalje na kućne adrese i u kojem se “neisitinito predstavljaju projekti Vlade i Dubrovačko-neretvanske županije kao projekti općine Vela Luka”.

Tvrdi se da takav angažman nije pokazala, primjerice, kada je zdravlje njezinih mještana u pitanju “jer godinama odbija sufinancirati specijalizacije u domu zdravlja” unatoč kroničnom nedostatku liječničkog kadra.

Stagniranje u razvoju

U pismu se tvrdi da načelnica godinama ne daje javnosti na uvid na što troši novac, te da je općina zbog toga što nije ulagano u njezin razvoj pala u niži razred prema kriteriju razvijenosti odnosno svrstana je u V. skupinu prema odluci Vlade RH o razvrstavanju jedinica lokalne i područne samouprave prema stupnju razvijenosti. O kolikom je nazadovanju riječ potkrijepljuju primjerom Vladine Odluke iz prosinca 2013. godine, kada je Vela Luka bila svrstana u III. skupinu općina.

Mlada SDP-ovka je prije nego je što je postala prva ženska načelnica tog ‘malog mista’ nakon pobjede SDP-a na lokalnim izborima 2017. čija je bila kandidatkinja, radila kao šefica recepcije u ‘Hum’ hotelima.

Brat sudjelovao u uništavanju lokala?

Redakciji portala Direktno stigla su i dva video isječka u kojem su prikazani mlađi muškarci kako razbijaju jedan lokal. Tvrdi se kako je među razbijačima i brat načelnice, a da se sam vandalizam zbio u noći rezultata nedavno održanih parlamentarnih izbora.

Napominje se kako je riječ o lokalnom ugostiteljskom objektu ‘Baltoni’ , kao i da iza cijelog tog incidenta stoji “dublja priča” jer je u spomenutom objektu poslovala sama načelnica, a vratila ga je pravom vlasniku tek nakon sudske presude. Dodaje se da je obrt na njezino ime poslovao sve do same deložacije u prostoru, kao i da je ostavio veliki porezni dug prema državi i općini.

Portal Direktno zatražio je od načelnice Gugić komentar navedenih optužbi, no još uvijek nisu dobili odgovor.

Komentari