Mlinarić u Sabor stigao u hrvatskom dresu: “O kako je lijepo Hrvat biti. U pet godina tri medalje, za mene sve zlatne”

Foto: Hina /Damir Senčar

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Ćipe Mlinarić pojavio se u ponedjeljak u Saboru u hrvatskom dresu.

Mlinarić je najprije čestitao hrvatskoj reprezentaciji na osvojenom srebru u Ligi nacija. “O kako je lijepo Hrvat biti. U pet godina tri medalje, za mene sve zlatne”, podsjetio je Ćipe na uspjehe reprezentacije, koja je ranije osvojila srebro na SP-u u Rusiji 2018. i broncu na Svjetskom prvenstvu u Katru 2022., prenosi Direktno.hr.

Ustanovio je potom da smo toliko uspješni u nogometu zbog ljubavi prema domovini. “Koje su Dalićeve vrijednosti, za koga oni igraju? Za branitelje, Domovinski rat, ljubav, vjeru i domovinu. To su njihove vrijednosti. Za to se bore”, kazao je, dodajući da reprezentativci ne igraju za novce, već u njoj samo mogu izgubiti i ozlijediti se.

Nakon toga je povukao usporedbu s Hrvatskom vladom, kazavši “kako bi to lijepo bilo kada bismo imali Vladu kakvi su nam nogometaši”. “Kad bismo imali 50 Dalića pa da bude predsjednik Vlade, koji će odabrati najsposobnije, a ne najpodobnije ministre. Gdje bi nam kraj bio? Ne bismo sigurno bili predzadnji ili zadnji u Europi, ovisi što se gleda”, kazao je.



Zaključio je govor rekavši da nam nogometaši poručuju da mi kao Hrvati možemo uspjeti i da se nemamo koga bojati. “Imamo prekrasne uzore u njima, vidimo što se može napraviti ako su glave skupa i ako svi imaju isti cilj i iste vrijednosti”, zaključio je.

 

Komentari