MUČKI ZLOČIN! Šestorica silovala 15-godišnju djevojčicu u okolici Zadra; proglašeni su krivima

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

Nakon što je duže od pola sata trajalo čitanje mučnih detalja i obrazoloženje sutkinje Sandre Radanović, šestorica mladića iz okolice Zadra proglašeni su krivima za silovanje 15-godišnje djevojčice iz njihovog mjesta.

Kako javlja Zadarski.hr, prvookrivljeni je dobio zatvorsku kaznu od sedam godina zatvora, a iza rešetaka će mu se pridružiti i drugookrivljeni (dvije godine i šest mjeseci), trećeokrivljeni (tri godine) i s godinu dana kazne četvrtookrivljeni. Preostala dvojica, dobili su uvjetnu kaznu, od čega je peti član grupe maloljetnik kojemu su izrečene tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, dok šesti mora odraditi 100 sati humanitarnog rada pritom odlazeći na obavezni psihosocijalni tretman.

Podsjetimo, šestorka je u više navrata, od kolovoza 2018. godine do srpnja 2019. godine više puta silovali, tada 15-godišnju djevojčicu.

Trajalo godinama
Masovna seksualna iživljavanja, mladići su snimali mobitelom i prijetili joj da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima, osim ako ne pristane na seks.



Optužnica je istaknula kako je žrtva bila posebno ranjiva, a više je kaznenih djela koje im se stavljaju na teret.

Konkretno, teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema žrtvi posebno ranjivoj zbog dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške tjelesne ili duševne smetnje, zatim protiv spolne slobode prema bliskoj osobi, dva kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju na štetu djeteta i više kaznenih djela bludnih radnji na osobito okrutan i ponižavajući način.

 

Komentari