Muškarac koji je napao žene dobro je poznat Splićanima: Isplivali su novi detalji

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Da će netko dobiti šakom u glavu radi politike, malo je bilo vjerojatno, ali Split je svjedočio upravo tom slučaju. Sada su izašli novi detalji oko cijelog slučaja.

Da će netko dobiti šakom u glavu radi politike, malo je bilo vjerojatno, ali Split je svjedočio upravo tom slučaju. Sada su izašli novi detalji oko cijelog slučaja.

Slobodna Dalmacija je doznala da je Tomislav Lozo (66) muškarac kojeg se sumnjiči da je u subotnje jutro napao dvije žene za stolom na ugostiteljskom štekatu na splitskoj Rivi. Splićanima je prilično poznat, kao i njegova cijela obitelj. Naime, Tomislav je član brojne obitelji Lozo čiji je prvi poslovni pothvat oca im Tonka bio fast food, odnosno nadaleko popularna ćevabdžinica u Vukovarskoj ulici. Poslije su uslijedili i brojni drugi poslovni pothvati.

Zbog sumnje kako je počinio dva kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, protiv 66-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku u subotu, a njegovo puštanje iz pritvora uslijedilo je u nedjelju popodne. Tomislav Lozo nema policijski dosje. Kako se neslužbeno doznaje, 66-godišnji umirovljeni profesor hrvatskog jezika ispričao je nakon privođenja da je sjedio na štekatu blizu dvije žene koje su navodno vrlo glasno razgovarale, što je njemu, a i drugim gostima, smetalo…



U jednom trenutku počele su govoriti o Karolini Vidović Krišto u negativnom kontekstu te ih je on upozorio da su glasne i da on to ne mora slušati… Uputio ih je da uzmu apaurin za smirenje. Ubrzo nailazi prosjakinja koja žica novac, a jedna od dviju žena govori joj neka pita “ćoru”, misleći na profesora. On tada govori da što joj je, kako se to ponaša, a ona ga pogađa čašom u bradu i nanosi mu ozljede. Brada mu je, kaže, razrezana. Nakon toga, isprovociran, on njih udara.

Ilustracija: Ranko Suvar/Cropix

Komentari