NA KORAK DO TITULE! Dinamo na krilima Ivanušeca i Špikića do slavlja protiv Varaždina

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo je stigao do željene pobjede i u nedjeljnom El Croaticu na Poljudu može proslaviti novi naslov prvaka. To i jest bio cilj Bišćanove momčadi koji je ostvaren rutinski i na kraju uvjerljivo. Modri su bez problema riješili uglavnom bezopasni Varaždin, mogli su do trijumfa i s većom razlikom. Odigrali su baš onoliko koliko je trebalo da pokažu svoju superiornost u odnosu na suparnika iz baroknog grada.

Bišćan je koristio isti sastav s jedinom promjenom na desnom boku na kojem je Moharrami zamijenio kartoniranog Ristovskog. Dinamo je bio bolja momčad u utakmici gdje nije bilo previše uzbuđenja.

U 41. minuti nakon duge akcije Dinama koji je okružio šesnaesterac i onda uspio slomiti goste. Ivanušec je lijepo podvalio Perkoviću koji se našao ispred peterca. Pucao je, odbilo se do Špikića koji je zabio za 1:0.

image
Damir Krajac/ Cropix

Veliki derbi
U nastavku Dinamo je imao tri dobre prilike. Ivanuševoc udarac ostao je na stativi, a Martin Baturina je pucao iz daljine, ali Zelenika je miran kao i kod Perićevog pokušaja glavom.



Varaždin je najbliže izjednačenju bio u 77. minuti kad je Teklić dobro pucao nakon ubačaja s lijeve strane. Lopta je na putu prema golu pogodila jednog igrača Dinama, Livaković je već bio svladan, ali na kraju lopta odlazi pored gola.

Dinamo je sve riješio krasnom akcijom u 79. minuti. Topić je povukao i dao u sredinu za Baturinu koji je odlično vidio Ivanušeca na lijevoj strani. On je s 15 metara odlično pogodio i još jednom zabio klubu iz njegovog rodnog grada.

Dobra vijest je i povratak Petkovića koji je odigrao zadnjih 5 minuta. Dinamo je tako do završetka utakmice Gorice i Hajduka povećao prednost na 13 bodova. Ako Hajduk ne pobijedi, Dinamu će u nedjelju u derbiju na Poljudu biti dovoljan i bod za obranu naslova prvaka Hrvatske.

image
Damir Krajac/ Cropix

Komentari