NACIONALNI STOŽER POTVRDIO Imamo 78 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Tri osobe su preminule

Marko Todorov / CROPIX

Lokalni stožeri počeli su objavljivati najnovije informacije o epidemiji u Hrvatskoj. Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš izjavio da je 78 novozaraženih, isto je potvrdio i Nacionalni stožer civilne zaštite.

“U protekla 24 sata zabilježeno je 78 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 749. Među njima je 130 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 6 pacijenata.

Tri su osobe preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 5071 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 144 preminulo, a 4178 se oporavilo.



U samoizolaciji su trenutno 2863 osobe. Do danas je ukupno testirano 117 170 osoba, od toga 1448 u posljednja 24 sata.”

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 31 nova pozitivna osoba na koronavirus, izvijestili su u četvrtak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Više o tome čitajte OVDJE.

GRAD ZAGREB

U Zagrebu je potvrđeno novih 13 pozitivnih osoba. Dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Šrampar, kazao je da su u Zagrebu 174 aktivnih slučajeva, a 452 osobe su trenutno u samoizolaciji.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije je jedna novooboljela osoba. Trenutno je aktivno 49 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 185 osoba, a 11 ih je preminulo.

SISAČKO-MOSLOVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji u četvrtak je jedna novooboljela osoba od koronavirusa, a riječ je o obiteljskom kontaktu ranije oboljelih osoba iz Petrinje.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec rekao je da je zdravstveno- socijalno odgovorno ponašanje – obveze pravilnog nošenja maski, dezinfekcija ruku i mobitela, socijalna distanca i druge preporuke u vrijeme epidemije sastavni dio življenja.

Vili Beroš: Upravo je stigla informacija o 78 novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji jedan je novi slučaj covida-19 među 67 testiranih, a riječ je o ženi srednje dobi iz Kupljenskog, u blizini Vojnića, koja je u epidemiološkoj obradi.

Od početka epidemije u Karlovačkoj županiji je oboljelo 95 osoba, a trenutačno su dvije osobe na liječenju u karlovačkoj Općoj bolnici.

Za 43 osobe izrečena je mjera samoizolacije.

Inspektori Civilne zaštite jučer su u Karlovcu obavili deset nadzora, te ni u šest ugostiteljskih objekata, dvije prodavaonice, jednoj kladionici i jednom fotostudiju nisu uočili nepravilnosti u poštovanju propisanih protuepidemijskih mjera.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirana su 92 uzorka i svi su negativni.

I dalje se u Varaždinskoj županiji vodi sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije su osobe na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a pet osoba izolirano je kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. Ukupan broj osoba pod mjerom samoizolacije je 27, od čega su 24 kontakti zaraženih osoba.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji nema novih oboljelih. Četiri osobe su izliječene i još jedna jučer popodne. U županiji je 15 aktivnih slučajeva i 135 izliječenih.

U KBC-u su smještene dvije osobe, dok je 13 osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju. Ukupno do sada evidentirano je 152 COVID-19 slučaja.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije testirano je 45 osoba od kojih su dva nalaza pozitivna. Jedna novooboljela osoba bliski je kontakt od osobe kojoj je već ranije potvrđen covid-19 s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, dok druga osoba nije kontakt ranije zaraženih.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 16 oboljelih od koronavirusa.

U samoizolaciji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nalaze se 124 osobe, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 157, dok je broj aktivnih slučajeva 14 (3 osobe manje u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirane su 2 osobe sa srednje teškom kliničkom slikom (isto stanje kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 68 osoba (5 osoba manje u odnosu na prethodni dan), priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je osam osoba pa je trenutno još 15 aktivnih slučajeva. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 153 uzorka.

Na covid-19 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenata, a u samoizolaciji je 127 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije dvoje je novozaraženih koronavirusom. Istodobno se devetero ljudi oporavilo, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istri je testirano 171 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je jedan pozitivan. Radi se o osobi koja je u mjerama samoizolacije. Svi ispitani uzorci osoblja i korisnika uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, su negativni.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Atilio Gamboc, Umag, 1923. godište, s više kroničnih bolesti. Izliječeno je devet osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 269 osoba.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na području Osječko-baranjske županije testirano je 190 osoba, od kojih je sedam pozitivno na koronavirus. Riječ je o četiri osobe s područja Ispostave Osijek te po jednoj s područja Ispostava Beli Manastir, Našice i Valpovo-Donji Miholjac.

Trenutačno je 96 osoba aktivno na ovaj virus, a od toga ih je 30 hospitalizirano u KBC-u Osijek. Dvije se osobe liječe u respiracijskom centru.

Capak o rezervaciji cjepiva: Imamo mehanizam zajedničke nabave s EU, mislim da ćemo biti među prvima

Tijekom posljednja 24 sata preminule su dvije osobe, 1935. i 1939. godište i obje su imale značajne komorbiditete. Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili nova 34 kontakta, pa je trenutačno na području županije u samoizolaciji 295 osoba.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dvadeset drugi dan zaredom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19, od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 sata testirano je 10 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije nalazi se 20 osoba.

Komentari