Nakon šokantne objave oglasio se Zoran Milanović: ‘Siguran sam u izbornu pobjedu’

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Predsjednik Zoran Milanović se pojavio na pressici Peđe Grbina i objavio da ide na parlamentarne izbore!
Obećao je kao i nekoć, odlučnu i čistu vlast.
Nakon šokantne objave oglasio se na društvenoj mreži Facebook, a njegov status prenosimo u cijelosti.
“Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati,
odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine. Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske.
Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima.”
U komentarima su se javili mnogi Hrvati koji su podržali Milanovića u njegovom naumu: “Svaka čast”, “Podrška i hvala na svemu”, “Bravo Predsjedniče, imate moju podršku”, “Ovo je zanimljivije od Lige prvaka”, “Hvala Vam na kandidaturi gospodine predsjedniče, siguran sam u boljitak Hrvatske države i Hrvata s Vama na vodećoj poziciji!”, neki su od komentara oduševljenih korisnika Facebooka.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Njegovu dužnost preuzet će Jandroković?

Ipak, ono najvažnije je vidjeti tko će obnašati funkciju predsjednika Republike ako Milanović odstupi prije formiranja nove vlade. Kako je objasnio ustavni stručnjak, u tom bi slučaju na Pantovčak privremeno “sjeo”  predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima”, zaključio je predsjednik i otklonio barem jednu stranputicu u predstojećem kaotičnom izbornom procesu.

Ovo nitko ni u najluđim snovima nije očekivao! Milanović ide na parlamentarne izbore sa SDP-om



Komentari