Nastavljaju se problemi u SDP-ovoj koaliciji: Još jedna stranka ih napušta?

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović, odlukom da će biti na SDP-ovoj listi te kandidat za premijera, uzburkao je more SDP-ove koalicije te se koalicija nakon odlaska Radničke fronte, Fokusa i IDS-a stanjuje i za još jednu stranku koja je pri odlasku.

A kako neslužbeno doznaje HRT, europarlamentarci Tonino Picula i Biljana Borzan, nakon što su isprva odbijali, ipak će biti na listama SDP-a za parlamentarne izbore. Picula kao 14. u 1. izbornoj jedinici, a Borzan također kao 14. ali u 5. izbornoj jedinici.

Čini se također da Fokus i IDS neće biti zadnji koji su izašli iz koalicije, kako neslužbeno doznaju mjesta na listama neće biti za Reformiste Radimira Čačića.

Podsjetimo, tijekom dana koaliciju su napustili Fokus i IDS. “Za nas je to više manje gotova priča i SDP je prihvaćanjem Milanovića za kandidata za premijera i nas na neki način izgurao iz ove priče”, rekao je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.



Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Smeta Fokusu i Radničkoj fronti

“Svjestan sam da je SDP-u pobjeda na nišanu, ali nama to nije prihvatljivo ako je cijena toga urušavanje ustavnog poretka, agresija u javnom prostoru i politički obračun”, rekao je Davor Nađi, predsjednik Fokusa. Da izlazi iz koalicije već je objavila predsjednica Radničke fronte Katarina Peović.

Razdor na ljevici: Još jedna stranka napustila koaliciju s SDP-om

“Ovo je sada trenutak u kojem se zbiva moguća promjena, prvi korak će biti lakši smjena HDZ-a, ali puno teža je smjena HDZ-ovskih politika. Ovo je promjena koja garantira da nikakve promjene neće biti. Ne možemo biti naivni, sjećamo se što je bio Milanović premijer, donio je najgori zakon o radu”, istaknula je.

Komentari