‘NE ŽELIM DA ME ŽALE’ Plazibat: Osaro mi je slomio ruku, ali nema opravdanja. Pobijedio me pošteno

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Osaro mi je slomio ruku, ali nema opravdanja za poraz, kazao je najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat nakon poraza od Nizozemca Tariqa Osara u borbi za naslov privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije.

Najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat nije uspio osvojiti naslov privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije nakon što je u rasprodanoj Rooterdam Ahoy areni izgubio od Nizozemca nigerijskih korijena Tariqa Osara nokautom u petoj rundi.

Nažalost, Osaro je koncem prve runde jednim “kickom” slomio Plazibatu ruku.

“Nema opravdanja, bez obzira na ozljedu. Nema nikakvog opravdanja. Ne želim da me itko žali. Pogledat ću borbu kada stignem kuće. Neću davati najave da ću se vratiti. Nadam se da je barem borba bila zabavna.”



Otkrio je kako se dogodila ozljeda.

“Osjetio sam ruku, nešto je kliknulo. Ali nema opravdanja, pobijedio me pošteno. Slomio je ruku jednim kickom. Ne znam koliko će trebati da zaraste, koliko će trajati oporavak.”

Osaro je dominirao svih pet rundi, a minutu prije kraja meča i nokautirao hrvatskog borca. Bio je to Plazibatov peti poraz uz 22 pobjede, dok je Osaro upisao 25. pobjedu uz dva poraza i dvije neodlučene borbe.

Zanimljivo, Plazibat je koncem druge runde nokautirao suca koji je zbog toga morao biti zamijenjen.

“Žao mi je, nije bilo namjereno. Nisam mogao vjerovati da se i to dogodilo. Barem će biti dobar video klip.”

Plazibat je i sa slomljenom rukom izdržao do kraja.

“Žao mi je što sam razočarao navijače. Imao sam cijelu Hrvatsku iza sebe. Nisam se želio predati, sutra igra Hrvatska i nadam se pobjedi. Nadam se da ‘Vatrenima’ neću donijeti nesreću, vjerujem u pobjedu. Sada se mogu samo napiti.”

Bila je to glavna borba borilačkog spektakla “Glory Collision” koji se sastojao od devet borbi. Pobjednik ovog meča izborio je okršaj za naslov prvaka protiv dugogodišnjeg vladara teške kategorije Nizozemca Rica Verhoevena koji je trenutačno ozlijeđen.

Plazibat se već trebao boriti protiv Verhovena, ali se Nizozemac ozlijedio. Kako Solinjanin nije želio mirovati prihvatio je borbu za privremenu titulu.

Zanimljivo, protivnik mu je bio Osaro, njegov klupski kolega iz Mike’s Gyma, a obojica imaju i istog trenera Mikea Passeniera. Osaro je došao u priliku boriti se protiv Plazibata nakon što je koncem travnja pobijedio na Gloryjevom turniru četvorice.

“Nitko nije očekivao moju pobjedu. Nije bilo lako, dobio sam nekoliko teških udraca. Bio sam koncentrira, dobro pripremljen. Pokazao sam ljudima, da ako nešto jako želiš možeš to i ostvariti. Ludo je, prije godinu dana nitko nije znao za mene, a sada ću se boriti za naslov prvaka. Sve je moguće,” kazao je Osaro.

“Vjerujem kako mogu biti još bolji, ima mjesta za napredak. Moramo naporno raditi kako bi bio najbolji,” dodao jete nastavio: “Prošao sa dug i naporan put kako bi stigao do ove pozicije, ali ne mislim na tome stati”, poručio je.

Sada ga očekuje borba za nasov prvaka.

“Želim ga u najboljoj formi, ne želim previše pričati. Spremi se i vidimo se u ringu”, poručio je svjetskom prvaku Verhovenu.

Kazao je da je shvatio kako se nešto događa s Plazibatom, ali nije znao što.

“Primjetio sam da se nešto dogodilo, ali nisam znao što se dogodilo. Treniramo zajedno, spariramo. On je čvrst, znam da je njegov cilj pobijediti Rica i osvoji pojas. Još uvijek to može”, kazao je Osaro.

Komentari