Nesvakidašnji ulov na granici: Zaustavili putnika iz BIH, otvorili automobil i zaprepastili se

Vlado Kos/Cropix

Kako je u petak otkrila Carinska uprava, na RGP-u u blizini Stare Gradiške došlo je do nesvakidašnje situacije i poprilično nevjerojatnog “ulova”.

Tvrde, sve se dogodilo u srijedu. Na putnički ulaz Stara Gradiška u pristigao je osobni automobil BiH registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

Policija je pregledala dokumente, a carinici su odlučili otvoriti vozilo i pogledati ima li kakvih neobičnosti, ali teško da su mogli biti spremni na prizor koji ih je dočekao pri otvaranju prtljažnika.

Foto: Carinska uprava

Kompletna vučja koža s pripadajućom glavom



“Pregledom vozila pronađena je trofejna vučja koža s glavom, jedan komad. Za navedenu robu vozač nije posjedovao potrebnu dokumentaciju pa je ista privremeno oduzeta sukladno Zakonu o prekograničnom prometu i trgovini divljim vrstama.

Protiv državljanina BiH pokrenut je prekršajni postupak te izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1500 eura”, navode carinici. Inače, iako je kazna paprena, cijena ovakvih unikata nije ni približno visoka.

Ovakvi i slični predmeti mogu se pronaći na oglasnicima putem interneta za otprilike četiri do pet puta manje novca, kože obično koštaju oko 400 eura, prenosi Direktno.hr.

 

Komentari