NEVJEROJATNA DOMINACIJA! Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlato na Europskom prvenstvu na Bledu

Foto: Twitter

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlato u dvojcu na pariće na Europskom prvenstvu na Bledu. Sjajnom završnicom prestigli su talijanski dvojac u posljednjih 300 metara i osvojili prvo mjesto.

Utrku su završili za 6 minuta i 7 sekundi i postavili rekord europskih prvenstava. Svjetski rekord drže upravo oni iz Amsterdama 2014. godine (5:59.72). Talijani Luca Rombladi i Matteo Sartori zakasnili su sekundu i 25 stotinki, a Nizozemci Stefan Broenink i Melwin Tweellarje su s vremenom 6:10.74 uzeli broncu.

Sinkovićima je to sedmo europsko zlato te su europski prvaci treću godinu zaredom. Imaju i dva europska srebra. Pored medalja s europskih prvenstava, najtrofejniji hrvatski veslači imaju dva olimpijska zlata i jedno srebro te šest zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava uz jedno srebro i broncu.

 



Sestre Jurković ostale korak do medalje
Sestre Antonija i Josipa Jurković zauzele su četvrto mjesto u dvojcu s vremenom 7:08.55. Iako su dobro počele utrku i bile na trećem mjestu veći dio, na kraju su u finišu posustale i završile četvrte. Zlato je osvojila posada Rumunjske (6:56.40), srebro posada Nizozemske (6:57,56), a treće su na kraju bile Španjolke (7:03.56).

Braća Anton i Patrik Lončarić danas su nastupili u B finalu i ukupno su deseti. U svojoj su skupini bili četvrti s vremenom 6:38.46, dok su zlato osvojili Švicarci Roman Roeoesli i Andrin Gulich (6:22.34).

Damir Martin je ukupno 11. nakon što je u B finalu samca bio peti s vremenom 7:25.88.

Komentari