Odgojiteljica zagrebačkog vrtića pozitivna na koronavirus

Bruno Konjevic / CROPIX

Zaražena je odgojiteljica u jednom vrtiću u zagrebačkom naselju Dubrava. Odgojiteljici je zaraza potvrđena danas.

Vrtiću je zbog toga izdano rješenje sanitarne inspekcije kojim se naređuje zatvaranje vrtića.

Vrtić, sukladno rješenju, mora provesti obaveznu protuepidemijsku dezinfekciju svih prostora.

Roditelje odnosno skrbnike svih šesnaestoro djece koji su od dana 13. ožujka pohađala vrtić u odgojnoj skupini u kojoj je odgojiteljica kojoj je potvrđena zaraza koronavirusom, vrtić mora obavijestiti o karanteni za svako pojedinačno dijete.



Rješenjem sanitarne inspekcije vrtiću se naređuje da zaposlenike koji su na dan i od dana 13. ožujka bili u kontaktu s odgojiteljicom čiji je nalaz pozitivan na virus SARS-CoV-2 obavijesti o mjeri karantene.

O svim karantenama sanitarna inspekcija će donijeti pojedinačna rješenja.

Povodom slučaja zaraze odgojiteljice roditeljima se posebnom obavijesti obratila ravnateljica vrtića.

“Vezano uz pozitivan nalaz na koronavirus naše odgojiteljice provedeni su svi koraci epidemiološke zaštite i očekuje se rješenje više sanitarne inspektorice koja će biti stavljena na web stranicu vrtića.

Vrtić mora provesti upravne mjere koje se odnose na zabranu djelatnosti u centralnom objektu do provođenja protuepidemijske mjere dezinfekcije prostora te mjere samoizolacije za određene osobe”, poručila je ravnateljica.

Roditelji djecu, koju nema tko čuvati, mogu dovesti u područni objekt gdje će se organizirati odgojno-obrazovni rad.

”Zahvaljujemo na razumijevanju, potpori koju ste neki iskazali vezano za cijelu situaciju! Za sve dodatne informacije možete kontaktirati vrtić ili samu epidemiološku službu”, poručila je na kraju ravnateljica vrtića, piše Večernji list.

Komentari