Otac oprašta vozaču Hitne koji mu je pregazio kćer: ‘Tata, striček to nije napravio namjerno’

Niksa Stipanicev / CROPIX

Mladić kojeg je na Bundeku pregazilo vozilo Hitne pomoći uskoro će s jedinice intenzivnog liječenja biti preseljen na odjel. Izvori iz bolnice navode da mladić više nije u životnoj opasnosti, ali put do potpunog oporavka još je dug.

Oštećenje krvnih žila vratne kralježnice rezultiralo je problemima u centru za vid i ravnotežu, no liječnici su optimistični i nadaju se najboljem ishodu.

Druga sudionica nesreće, koja je također teže ozlijeđena, prevezena je u ponedjeljak iz Klinike za dječje bolesti Zagreb u Kliniku za traumatologiju, gdje će nastaviti s liječenjem.

Otac: ‘Čeka ju operacija’
Damir Kovačević, otac teže ozlijeđene djevojčice, potvrdio je za Jutarnji list da je premještena u drugu bolnicu.



“Upravo je na prijemu i čeka je novi težak operativni zahvat. Kako su dani prolazili, ozljede su teže nego što se na početku mislilo. Osim polomljene zdjelice, naknadno su liječnici ustanovili i dva slomljena kralješka lumbalnog dijela kralježnice”, govori Kovačević. Prema informacijama iz bolnice, kaže nam Kovačević, njegova bi kći trebala biti operirana sljedećih dana, kad bi se trebale sanirati teške ozlijede.

“Naravno, boli je, nije joj lako. Osim toga, uzrujana je zbog prijatelja, ali i raznih netočnih informacija o okolnostima nesreće” kaže Kovačević.

Djevojčica nije ljuta
Unatoč činjenici da vozač nije vidio djecu, Kovačević i njegova kći ne krive vozača, odnosno smatraju da je riječ o nenamjernom činu.

“Kći mi je rekla: ‘Tata, striček to nije napravio namjerno, ja mu opraštam i nisam ljuta na njega”, govori Kovačević, koji se slaže s kćeri, a pokušao je i doći preko odvjetnika do pritvorenog vozača Hitne.

 

Komentari