Otac Tomislava Tomaševića na lokalnim izborima podržao kandidate Domovinskog pokreta

Miroslav Škoro u Zaprešiću je predstavio kandidate Domovinskog pokreta Domagoja Lovrića za župana Zagrebačke županije i Barbaru Knežević za gradonačelnicu Zaprešića.

Rekao je da će Domovinski pokret na lokalne izbore izaći sa svojim ljudima, a tamo gdje procjene da “treba podržati nekoga drugoga”, kaže Škoro, “rado će podržati i druge kvalitetne i sposobne ljude koji će pomoći u pohodu protiv korupcije, klijentelizma i duopola HDZ-a i SDP-a, kojemu na lokalnim razinama treba pribrojiti i lokalne šerife“.

Potporu Domovinskom pokretu na lokalnim izborima u Zaprešiću dala je i stranka Projekt Domovina. Naime, Barbara Knežević do nedavno bila je jedna od dva vijećnika te stranke u Gradskom vijeću grada Zaprešića.

Drugi vijećnik je Smiljan Tomašević, otac Tomislava Tomaševića, kandidata stranke Možemo! za gradonačelnika Zagreba.



Kako je Smiljan Tomašević jedan od najistaknutijih članova Projekta Domovina nije isključeno i da bude na listi Domovinskog pokreta za Zaprešić koji nosi njegova dojučerašnja stranačka kolegica Barbara Knežević.

Obiteljski politički oksimoron

Podsjetimo, Smiljan Tomašević, otac Tomislava Tomaševića, bivši je član HSP-a dr. Ante Starčević te aktivni član Projekt domovine, stranke koja je nastala kao politički projekt udruge “U ime obitelji”.

Tomašević je, naime, hrvatski ratni veteran i dragovoljac je Domovinskog rata, te već godinama organizira sat povijesti “Istina o Domovinskom ratu” u zaprešićkim osnovnim školama. Član je i vodstva Udruge dragovoljaca u Zaprešiću.

U intervjuu za Jutarnji list Tomašević stariji rekao je kako podržava sinov politički angažman. Kako je rekao “dijelimo političke ideale vezano za borbu protiv korupcije, protiv privatizacije javnog sektora te za reformu pravosuđa” jedino se, kaže, ne slažu oko svjetonazorskih tema.

 

Komentari