Ovo su potpune liste kandidata HDZ-a: Na njima poznata imena, ali i neka iznenađenja

Foto: HDZ

HDZ je u četvrtak predstavio liste, a na listi su svi ministri i stranački čelnici, šefovi lokalnih i regionalnih organizacija, župani i gradonačelnici… Ali i neka druga poznata imena.

Nacionalni odbor HDZ-a u četvrtak je usvojio liste za parlamentarne izbore koje će u petak stranka predati Državnom izbornom povjerenstvu. Većih iznenađenja nema, na listi su svi ministri i stranački čelnici, šefovi lokalnih i regionalnih organizacija, župani i gradonačelnici, bivši saborski zastupnici.

S liste je ipak izostao Mario Kapulica, član Predsjedništva i Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman”, ali i Nada Murganić, bivša ministrica socijale i članica Predsjedništva i predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”. Na listi u IX. izbornoj jedinici nema ni Božidara Kalmete, predsjednika zadarskog županijskog HDZ-a koji je opterećen sudskim postupcima, ali koji je unatoč tome na prošlim izborima sa zadnjeg mjesta osvojio najveći broj preferencijalnih glasova, piše Jutarnji list.

U prvoj izbornoj jedinici na šestom se mjestu našao glasnogovornik Vlade Marko Milić, a na osmom Alemka Markotić, dok je na zadnjem mjestu Josip Lucić. Ministar Vili Beroš, koji je na prošlim izborima osvojio najveći broj preferencijalnih glasova u desetoj izbornoj jedinici, sada je na drugom mjestu u šestoj izbornoj jedinici koju nosi Davor Božinović.



Foto: Nera Simic / CROPIX

Ostala mjesta

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman na trećem je mjestu, a nestranački ministar financija Marko Primorac na četvrtom. Na šestom je mjestu Davor Ivo Stier, a na osmom Marko Pavić. Ministrica turizma Nikolina Brnjac sedma je u sedmoj izbornoj jedinici, a Majda Burić osma.

U devetoj izbornoj jedinici preferencijalne glasove sa zadnjeg mjesta lovit će šibenski gradonačelnik Željko Burić, a Hrvoje Zekanović dobio je sedmo mjesto. U desetoj izbornoj jedinici nema većih iznenađenja. Sa zadnjeg će mjesta listi pomoći bivši ministar obrane i general Damir Krstičević, dok se na listi za dijasporu na petom mjestu nalazi predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, Jasna Vojnić.

 

Komentari