Pismo ministru Berošu: Treba osigurati dodatna mjesta za testiranje u gradu Zagrebu

Ilustracija Foto: Twitter

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) pozvala je u nedjelju ministra zdravstva Vilija Beroša da u Zagrebu hitno osigura dodatne kapacitete za uzimanje briseva radi testiranja na Covid-19 te skraćivanjem predugačkih kolona omogući građanima dostojanstveno čekanje.

U otvorenom pismu ministru zdravstva Viliju Berošu, predsjednik UHP-a Marijo Drlje upozorava kako se mnogi ljudi žale na sramno duge kolone za čekanje, te navodi da na društvenim mrežama kruže snimke koje pokazuju kilometarske kolone vozila koja u gradu Zagrebu čekaju uzimanje briseva radi testiranja na koronavirus.

Stoga UHP moli ministra Beroša da u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu (SJZS) žurno osigura dodatne mogućnosti diljem Zagreba, a po potrebi i šire, za uzimanje briseva za testiranje na koronavirus.

“Uvjereni smo da za to u SJZS-u ima mogućnosti, i u postojećim javnim zgradama koje nisu potpuno iskorištene i, na kraju krajeva, postoje javne površine, šatori, kontejneri i slično”, ističe Drlje.



Danas živimo u stvarnoj i opasnoj epidemiji koronavirusa, napominje Drlje, a “niti jedan rat, pa ni ovaj s koronavirusom, ne dobiva se iz udobnih ureda i fotelja”. Stoga UHP poziva ministra Beroša da “u ime dostojanstva života i zdravlja ljudi, žurno u Zagrebu osigura – bar na razini kvartova (17) ako ne i puno više – mjesta za uzimanje briseva, te usluge uzimanja briseva na test koronavirusa približi i olakša svima onima kojima je to potrebno”.

Komentari