Plenković: Nema dokumenta o kojem govore ugostitelji. Tu smo u sivoj zoni neke duboke države

Andrej Plenković/Davorin Visnjic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković održao je danas nakon sjednice vlade konferenciju za medije na kojoj je odgovarao na aktualna politička pitanja.

Premijer je ranije danas na sjednici Vlade rekao kako će tijekom vikenda razgovarati sa Stožerom, epidemiolozima i cijelim ekonomskim timom Vlade da vide što mogu učiniti od 1. veljače po pitanju mjera.

Na pitanje novinara zna li o kojim mjerama će se razgovarati, kaže da još ne zna.

“Reći ćemo vam kad dogovorimo što ćemo dalje, zato sam i najavio. Dobro je da smo mi zahvaljujući mjerama koje su poduzete u studenom i koje su produljene izgleda dobro prošli kroz blagdane, vrijeme Božića i Nove godine”, rekao je Plenković.



Dodao je kako sada imamo istu priču svih onih koji su prije nekoliko tjedana, “skoro skakali ovdje preko ograde i tražili strože mjere, a sada je glavna teza kada ćemo popuštati”, odgovorio je Plenković podrugljivo na pitanje jedne novinarke.

Kaže da nema dokumenta o popuštanju mjera

Na pitanje novinara može li reći barem hoće li otvaranje biti postupno ili će se više toga otvoriti odjednom odgovorio kako danas ne želi ništa reći s obzirom da je sastanak u nedjelju.

Uslijedilo je i pitanje što je s dokumentom Udruge ugostitelja za koji kažu da tvrdi kako će se sve otvoriti tek 1. ožujka, odnosno kako će se prvo otvoriti hoteli pa restorani, a onda i terase kafića. Premijer kaže da ni o tome ne zna ništa. “To morate pitati neki krticu iz Stožera ili Udruge ugostitelja. Niti ima takvog dokumenta, i malo mi je smiješno da nekakve udruge imaju tekstove koji ne postoje. To vam je na tragu ehoa s internih sastanaka HDZ-a. Tu smo u sivoj zoni neke duboke države”, zaključio je na tu temu.

Komentari