PLENKOVIĆ O ĐOKOVIĆU ‘To nije bio blizak susret, pozdravili smo se s pristojne distance’; BOŽINOVIĆ O GRANICAMA ‘Vjerojatno ćemo promijeniti režim’

Šef Nacionalnog stožer za civilnu zaštitu Davor Božinović najavio je kako će se sutra donijeti odluka o promjeni režima na granicama sa susjednim zemljama.

Božinović je na pitanje razmišlja li se o zatvaranju granica sa Srbijom i BiH, rekao kako se posljednjih dana bilježe infekcije koje donosi ljudi iz našeg susjedstva.

“Vjerojatno ćemo promijeniti režim na graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali bi se promjene odnosile i za građane Kosova i Sjeverne Makedonije. Sutra ćemo donijeti odluku”, rekao je Božinović.

Osvrnuo se i na slučaj zaraze hrvatskog djelatnika u Beogradu i rekao kako ne vjeruje da će se veleposlanstvo zatvoriti.



Premijer Andrej Plenković kazao je kako u drugom mandati planiraju prosječnu plaću povisiti na 7000 kuna, a minimalnu podignuti na 4250 kuna.

Osvrnuo se i na fotografiju s Novakom Đokovićem.

“Nisam zabrinut, to je bio kratak susret od tri minute, to nije bio blizak susret. Već sam se tri puta testirao od pojave korone i negativan sam”, rekao je Plenković.

Na kritike oporbe rekao je kako je riječ o mišljenju “nadriliječnika”.

Na opasku novinara kako je prema citatu HZJZ-a ostvario kontakt, Plenković je rekao kako nije bilo riječ o fizičkom kontaktu kojim bi se uspostavio rizik od zaraze, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković tijekom boravka na teniskom turniru u Zadru susreo se s Novakom Đokovićem za kojeg je danas potvrđeno kako je pozitivan na koronavirus.

Oporba smatra kako bi premijer morao otići u samoizolaciju dok iz Vlade poručuju da za tim nema potrebe.

U međuvremenu se pojavila i fotografija susreta Đokovića i Plenkovića u Zadru na kojoj se vidi kako je premijer dodirnuo zaraženog srpskog igrača koji je objavio da je pozitivan na koronavirus.

PRAVILA NE VRIJEDE ZA SVAKOGA JEDNAKO Oporba bijesna na Plenkovića, evo što kažu o premijeru

Komentari