Plenković se ne želi sučeljavati s Milanovićem: ‘On je nebitan i politička kukavica’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U utorak je održana sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj se raspravljalo o kampanji koja je posljednjih dana nešto utihnula zbog uskrsnih blagdana.

Predsjednik Vlada Andrej Plenković dao je kratak komentar nakon uskrsne mise u kojemu nije zaobišao niti predsjednika Zorana Milanovića kojemu je poručio da je irelevantan.

Nije se dugo čekalo na Milanovićev odgovor koji je u izjavama nakon prisustvovanja paljenju Vuzmice u dvorištu Župne crkve Ranjenog Isusa u Gradecu kazao kako neće još dugo biti predsjednik jer će uskoro postati premijer. Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Andrej Plenković obratio se medijima.


Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Plenković: Milanović je politička kukavica

“Atmosfera je pozitivna. Mislim da je jasno, u ovim izborima imamo odabir da li nastaviti s obnavljanjem povjerenja dama ili riskirati pa dati povjerenje Grbinu koji je abdicirao prije izbora, ovima koje okuplja kršitelj ustava”, rekao je.



“Veselimo se još jednoj kampanji, siguran sam da će odabir hrvatskih građana bude mudar”, kaže. “Nemam se s kim sučeljavati. Kršitelj ustava je mogao do petka dati ostavku, pokazao je da je politička kukavica. On je nebitan”, rekao je.

“Bilo bi im bolje da se bave gradom Zagrebom, zašto je grad tako prljav. Infrastruktura, sve je to financirano od strane Vlade. Sve što je  bitno je napravila Vlada. Oni su uzeli višu stopu na dohodak”, komentirao je Plenković Možemo.

“To je smijurija”, rekao je o tome što je Grbin prije dva tjedna govorio da je premijerski kandidat, a da je onda na presici rekao da tu poziciju prepušta Milanoviću. “Imamo 38 žena na listama, više HDZ ima zastupnica nego pet ili šest stranaka skupa, tako da teza da nemamo dovoljno žena ne stoji”.

Raspudić i Grmoja najavili prve poteze ako dođu na vlast: ‘Takvima ćemo se žestoko suprotstaviti’ 

Komentari