Pljušte reakcije nakon Škorine ostavke: Benčić šokirana, HDZ vjeruje da je to zbog sukoba s Radićem, MOST neutralan

screenshot N1

Danas je najpoznatiji čelnik Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro podnio ostavku na mjesto predsjednika te stranke. Nakon što je objasnio razloge svoje ostavke, stigle su i reakcije.

Možemo!

Prva se javila čelnica platforme Možemo! Sandra Benčić koja kaže kako je ova ostavka šokirala sve: “To je iznenađujuće, a vidimo da ni članovi Domovinskog pokreta nisu znali da će Škoro odstupiti. Samo jednom smo imali takvu naglu situaciju, a to je bilo kada je Sanader dao ostavku. To ne znači da su razlozi isti, pa nećemo špekulirat.”

HDZ

Neke od poznatijih HDZ-ovaca također je iznenadila Škorina ostavka. Jedan od njih kaže kako se očito nešto prijelomno dogodilo kad je ostavka došla tako naglo, a prema njegovim informacijama riječ je o sukobu s Marijem Radićem, zamjenikom predsjednika stranke.

“Meni se čini da je riječ o nekoj prisili, možda od strane Marija Radića koji drži tu glavnu riječ, ali doista ne znam, mogu samo spekulirati. No, ono što se priča jest da je došlo do sukoba s Radićem.”



Ovaj član HDZ-a dodaje: “Ako već nemaju nekoga sličnog, onda su u problemu, a ako imaju možda je novi početak. No, ne vidim da bi itko mogao biti bolji od Škore. To je stranka s nevjerodostojnim kadrovima, s loše artikuliranom politikom i ne vidim tko bi mogao zamijeniti Škoru.”

Neutralni MOST

Iz Mosta samo kažu kako se ne žele miješati: “- Miroslav Škoro je ovim potezom iznenadio ne samo javnost nego i vlastitu stranku. Mi ne znamo razloge njegova povlačenja kao ni što se događa u Domovinskom pokretu, a time se sigurno ne mislimo baviti”, piše Jutarnji list.

 

Komentari