PODACI IZ LOKALNIH STOŽERA U Zagrebu 25 novooboljelih, požeški stožer potvrdio 45 aktivnih slučaja zaraze

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U četvrtak je zabilježen 81 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 647. Među njima su 84 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 3 pacijenta. Dvije su osobe preminule.

Grad Zagreb

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba objavio je na konferenciji za medije da je na području glavnog grada potvrđeno 25 novih slučajeva zaraze, a određeno je 28 mjera samoizolacije.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar otkrio je da je pozitivna jedna djelatnica doma za starije i nemoćne Sveta Ana.Svi su u domu testirani te nema drugih oboljelih osoba.

Osim toga, došlo je i do prodora u dvije poliklinike.



Šostar je istaknuo i da se za Zagreb ne može reći da je žarište koronavirusa.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 45 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, što je 25 novih slučajeva u odnosu na četvrtak ujutro, a među zaraženim osobama je i četvero zdravstvenih djelatnika, potvrdio je Hini načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Vedran Neferović.

U samoizolaciji zbog kontakata sa zaraženima u toj županiji trenutno je 306 osoba.

U drugom valu koronavirusa u Požeško-slavonskoj županiji aktualna su dva izvora zaraze: prvi čine dvije osobe koje su se zarazile tijekom boravka u Njemačkoj i uz njih je vezana većina novooboljelih, a drugi je vezan za mladića koji je boravio u noćnom klubu u Zagrebu.

Prema informaciji iz Županijskog stožera Civilne zaštite, još nije završeno testiranje kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je dvije su novooboljele osobe, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Jedna je iz Borova, a druga iz Vukovara.

Ukupno je od početka epidemije u toj županiji oboljelo 60 ljudi, od čega je 41 osoba izliječena, a jedna je na bolničkom liječenju. U samoizolaciji je 256 ljudi. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivan jedan zdravstveni radnik.

Istra

Jedan novi slučaj zaraze potvrđen je u Istarskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Radi se o osobi iz samoizolacije, odnosno obiteljskom kontaktu ranije oboljele osobe koja je boravila u BiH.

Osječko-baranjska županija

Osječko-baranjski Stožer civilne zaštite objavio je na konferenciji za medije da je u toj županiji potvrđeno 12 novih slučajeva zaraze, od čega ih je šest u Đakovu.

Načelnik županijskog stožera kazao je da je u posljednja 24 sata utvrđen i jedan slučaj kršenja samoizolacije.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije jedna je novozaražena osoba. Riječ je o mlađem muškarcu koji se zarazio unutar granica Zadarske županije i utvrđuje mu se kretanje, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 105 uzoraka, a u samoizolaciji je 76 osoba. Smanjeni broj osoba u samoizolaciji vezan je uz ukidanje mjera samoizolacije za državljane Srbije, BIH i Makedonije.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Žarište u Požegi

Testiranja na koronavirus obavljena u četvrtak u požeškoj Općoj županijskoj bolnici potvrdila su 25 novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji, objavili su večeras lokalni portali.

Broj oboljelih u toj županiji naglo je počeo rasti nakon povratka dviju zaraženih osoba iz Njemačke. Dvoje zaraženih povratnika virus je proširilo na svoju rodbinu i prijatelje.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari