Policajac Danijel nokautirao kupca u dućanu, sve je eskaliralo: ‘Je*em ti mater četničku, razbit ćemo te’

Ilustracija: Tom Dubravec/cropix

Nevjerojatan događaj zbio se u ožujku u Velikoj Gorici kada se policajac potukao s kupcima u dućanu.

Naime, prema presudi sve se dogodilo u ožujku oko 11.40 sati u Ulici dr. Lavoslava Ružičke, u trgovini lanca “Mlin i pekare”. Policajac Danijel (50) “narušio je javni red i mir tučnjavom na naročito drzak način”, a jednog kupca je i nokautirao udarcem šakom u zube.

“On je Marka (38) fizički napao odgurnuvši ga rukom, nakon čega se udaljio prema izlazu iz trgovine, dok je Marko pod utjecajem alkohola od 2,86 promila na njega vikao: Je*em ti mater četničku, moj otac je hrvatski branitelj, ja i moja ekipa ćemo te nać i razbit!. Potom je Danijel Marka fizički napao udarivši ga stisnutom šakom u glavu, uslijed čega je Marko pao na tlo i zadobio vidljivu povredu usne i zuba. U sukob se umiješao Markov prijatelj Tomislav (49) koji je fizički policajca. Javni red i mir uspostavljen je dolaskom policijske ophodnje”, navodi se u presudi, piše Danica.hr.

Foto: Hina

Svi kažnjeni

Marko je na suđenju ispričao kako je s prijateljem Tomislavom išao po pivo u dućan. Kaže kako ga je policajac iz čista mira udario šakom u glavu pa je pao na pod i pivo mu se razbilo. Priznaje da mu je potom opsovao majku, ali kaže da nije prijetio.



“Policajac mi je izbio zub i rasjekao usnu, ja ga ne poznajem i ničim ga nisam isprovocirao. Svoja prava i odnose s njim ću riješiti u kaznenom i parničnom postupku”, rekao je Marko koji kaže kako je bio na blagajni dućana i plaćao pivo kad se sve dogodilo.

Policajac Danijel kaže kako je sve počelo kad je zamolio Marka da se makne od blagajne jer je htio kupiti vodu: “On mi je psovao majku četničku i zbog toga sam ga udario šakom, pa je pao na pod. Ja sam zvao policiju, a prodavačica hitnu”.

Drama na Pantovčaku! Muškarac došao razgovarati s predsjednikom, morala je reagirati policija

“Potom su me Marko i Tomslav pokušali napasti, ovaj drugi me tri-četiri puta udario nogom, vijali su me po parkiralištu. Djelovali su pijano i nisam se s njima htio tući”, ispričao je policajac.

Sutkinja ih je ovaj tjedan sve proglasila krivima i svakoga kaznila sa 100 eura. Moraju platiti i po 20 eura troškova prekršajnog postupka.

Komentari