Policija ima nove informacije o nestanku malene Danke: Stigao bager, traži se i najmanji trag

Foto: Cropix

I dalje traje potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora u Srbiji koja je nestala u utorak oko 13.45 u naselju Banjsko polje, a zbog koje je prvi puta u Srbiji aktiviran sustav ‘Pronađi me’. Srpski mediji javljaju da se roditelji malene Danke opet nalaze u prostorijama policije te da ih se ispituje o okolnostima nestanka djeteta.

Policija provjerava privatni život i kontakte članova obitelji nestale Danke Ilić. Ne isključuju niti jednu mogućnost dok se sve ne ispita, kaže izvor Blica. Podsjetimo, roditelji nestale djevojčice odvedeni su u policiju danas kako bi se nastavilo saslušanje koje je počelo jučer.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije oglasilo se povodom nestanka dvogodišnjakinje, apelirajući da se ne objavljuju neprovjerene i netočne informacije jer se na taj način ugrožava istraga, a cilj je da Danku što prije pronađu.

Foto: Cropix

Policija ima nove informacije

Policija još uvijek blokira prilaz vikendici na čijem području posljednji put viđena mala Danka. U tu svrhu stigao je i bager, traži se bilo kakav materijalni trag koji bi pomogao u pronalasku djevojčice i otkrio sve okolnosti njezinog nestanka.



Paralelno s tim, pripadnici MUP-a ponovno pregledavaju šahtove i jame u naselju. “Čudno je trenutno sve, vjerovatno se na sve sumnja, pogotovo što je majka djevojčice pokazala čudno ponašanje kada se sve zbilo. Kada su pozvali policiju, izjavila je da je ušla u kuću kako bi dala drugom djetetu vodu, tvrdi da se okrenula na dvije minute i djevojčice nije bilo. Međutim, kada je policija pokušala ući u kuću, navodno je bila zaključana. I to je na neki način probudilo sumnju, pogotovo što se znalo da u vikendici dugo nitko ne boravi, niti postoje uvjeti za život”, rekao je izvor za Kurir.

Strašna nesreća u Sisku: Mlađi muškarac izletio s ceste i poginuo

Poznati odvjetnik: Dva su moguća scenarija

Poznati srpski odvjetnik Toma Fila dotakao se mogućeg ishoda nestanka djevojčice, te je za Republiku ukazao na dva moguća scenarija. Fila smatra da u jednom treba provjeriti roditelje jer, kako kaže, nemoguće je da dijete od dvije godine jednostavno nestane. Prema drugom scenariju ovog odvjetnika, riječ je o kriminalu, odnosno otmici.

Odvjetnik dodaje da je odmah nakon nestanka djevojčice sam sebi postavio pitanje kako je moguće da dijete od dvije godine tako brzo može nestati. Dodao je da se sve mora temeljito provjeriti jer ima mnogo nelogičnosti. Napominje, činjenica da je otac kasno saznao za nestanak, ne mora nužno značiti da je umiješan u otmicu, već da je jednostavno ‘loš roditelj’.

Iskusni odvjetnik navodi kako u ovom trenutku isključuje mogućnost da se nešto dogodilo s djevojčicom, jer da je došlo do najgoreg scenarija, do sada bi je pronašli. “To je malo mjesto, dosta policije je tamo. Našli bi je do sada, i zato mi sve trenutno sliči na otmicu ili prodaju. Mnogo je nelogičnosti”, navodi odvjetnik Toma Fila i dodaje kako svi dokazi ukazuju na to da je djevojčica najvjerojatnije oteta.

Vozač zelenog Punta je  – pijani susjed

Kada je riječ o muškarcu koji je upravljao zelenim Fiat Puntom koji je u vrijeme nestanka djevojčice prošao velikom brzinom ulicom blizu mjesta nestanka, to nije olakšalo potragu. Naime, vozač je ispitan u policiji i doznaje se kako je riječ o susjedu koji živi nedaleko od kuće obitelji čije je kćerkica nestala, s tim da je bio u alkoholiziranom stanju, te je vozio velikom brzinom.

Komentari