Policija upala u Ministarstvo kulture: Istražuju posao ministrice i dekana Geodezije

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Jučer je PNUSKOK, po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, izuzeo određenu dokumentaciju u HŽ Infrastrukturi u vezi sa snimanjem zgrade zagrebačkog Glavnog kolodvora. Ovo izuzimanje dokumentacije provodi se uz znanje i suglasnost ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, koja je ovlastila Geodetski fakultet za navedeno snimanje. Kako je otkrila novinarka Telegrama, Dora Kršul, HŽ Infrastruktura nije bila svjesna postojanja ovih snimaka, iako ih je Geodetski fakultet izvršio još 2020. godine.

Portal Telegram saznaje da dolazak PNUSKOK-a u državnu tvrtku HŽ Infrastruktura nije bio vezan uz njihovo poslovanje, već ih je isključivo zanimalo jesu li im dostavljene snimke Geodetskog fakulteta, s obzirom da je taj posao plaćen europskim novcem, a plaćanje je odobrila upravo Obuljen Koržinek.

Neslužbeno se doznaje i da je PNUSKOK, također po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja prošloga tjedna bio i u Ministarstvu kulture i medija. Također su ih zanimali poslovi snimanja zgrada nakon potresa i plaćanja Geodetskom fakultetu koje je odobrila ministrica, a o čemu je Telegram sustavno pisao posljednjih mjeseci. U Ministarstvu kulture i medija PNUSKOK je razgovarao s više nadležnih osoba isključivo o temi snimanja zgrada stradalih u potresu koje je po nalogu ministrice radio Geodetski fakultet.

Dalija Orešković žestoko o HDZ-u: ‘Ovo što gledamo je horor’



 

Komentari