Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo je predmet oko župana Žinića i ‘njegove’ kuće u državnom vlasništvu

Borna Filic/PIXSELL

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo je u ponedjeljak predmet oko HDZ-ova sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, javlja RTL.

Naime, sporna je kuća u vlasništvu države u koju se njegova obitelj uselila nakon Oluje 1995. godine. Kuća u Glini od 100 metara četvornih vrijedna 280 tisuća kuna pojavljuje se u svim imovinskim karticama župana Žinića.

Na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa najstarija kartica aktualnog župana datira iz 2011. godine.

U travnju te godine Žinić je podnio imovinsku karticu dok je bio na dužnosti ravnatelja Uprave za integrirani regionalni razvoj Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.



U “podatke o nekretninama” upisao je kuću u Glini površine 100 metara kvadratnih za koju je tržišnu vrijednost procijenio na 280 tisuća kuna, a kao način stjecanja je naveo – “darovnim ugovorom”. Dakle, već 2011. godine je Žinić za kuću za koju danas tvrdi da joj još nije riješen zahtjev za darovanjem napisao da ju je stekao – darovanjem.

Žinić se javnosti obratio priopćenjem u kojem je između ostalog napisao:

“Ističem kako ni u jednom trenutku nisam bio u sukobu interesa i nikad nisam koristio svoje pozicije kako bi riješio svoje stambeno pitanje. Dokaz tome je i činjenica da rješenje zahtjeva za darovanje spomenute kuće čekamo već 15 godina.”

Žinićeva obitelj živi u državnoj nekretnini, a posjeduje četiri vlastite

Komentari