Predivne vijesti! Omiljeni HNL trener pobijedio je karcinom, uskoro se vraća na klupu

Foto: ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Trener Varaždina Mario Kovačević ujedinio je hrvatski nogomet svojom borbom sa zloćudnom bolešću, a sada se oporavio od operacije karcinoma pluća. Tumor mu je dijagnosticiran u studenome 2023. godine, a u javnost je informacija procurila 12. studenog prije utakmice s Hajdukom na Poljudu.

Splitske tribine tada su ustale i zapljeskale u znak podrške treneru. Kovačević je operativnom zahvatu u specijalnoj bolnici Radiochirurgia Zagreb podvrgnut 6. prosinca. Operirali su ga prof. dr. sc. Igor Nikolić i dr. Hrvoje Feljan.

Odstranjen mu je dio desnog plućnog krila na kojem je bio zloćudni tumor. Nakon kontrole u ožujku Kovačević je primio fantastične vijesti da se rak povukao te da će se moći vratiti trenerskom poslu.

No, još je na bolovanju i na klupu bi se vratio vjerojatno početkom iduće sezone. Kovačevića na klupi Varaždina mijenja Nikola Šafarić. Legenda HNL-a je s Varaždincima u SuperSport HNL-u upisala četiri pobjede, šest poraza i četiri remija.



ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Odluka na ljeto

Nikola Šafranić je za  24sata  rekao kako su zahtjevne njegove uloge glavnog trenera i sportskog direktora te da smatra kako se snašao jako dobro. “U tri i pol godine otkako sam sportski direktor napravili smo dobar posao. Napravili smo neke kvalitetne transfere i profilirali mlade igrače”, kazao je sporski direktor kluba sa sjevera.

Hrgović priželjkuje Joshuu: ‘Razbit ću ga i postati legenda. Dolaze velike stvari’

Naglasio je kako je Varaždin postao samostalan i samoodrživ klub, ali da i dalje stremi boljitku. Na pitanje hoće li se Kovačević vratiti na klubu Varaždina iduće sezone odgovara kako su čelnici razgovarali s njim te da će se konačna odluka donijeti tijekom ljeta. “Ljudi u klubu odlučuju kako će biti, spreman sam prihvatiti što god oni odluče”, dodao je.

Komentari