Predsjednik HSLS-a: Liberali očito idu u tri bloka, mislim da je to pogrešno

Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak gostovao je u emisiji N1 gdje je prokomentirao situaciju u stranci kao i predstojeće parlamentarne izbore.

Na počeku razgovora HSLS-ov Dario Hrebak rekao je da i on očekuje da će se donijeti odluka o raspiuštanju Sabora u ponedjeljak.

“Kad god odluče, HSLS-ov zastupnik će podržati odluku. U interesu nam je podržati većinu kad se odluči o datumu raspuštanja Sabora i da se ide što prije na izbore dok je situacija epidemiološki dobra. Mi smo i ranije govorili da smo za ljetne izbore, pravo je vrijeme da se sad ide, kad nemamo ograničenja kretanja. Turistička sezona vjerojatno neće biti dobra, moramo imati Vladu koja će imati legitimitet donositi teške odluke ako to bude potrebno. Oporba govori o interesima, ali bitno je da dođe nova, čvrsta vlast i preuzme odgovornost za vođenje Hrvatske na jesen”, istaknuo je Hrebak.

Rekao je da su kao stranka donijeli odluku da mogu i samostalno na izbore.



“Treba biti realan da predsjednik može već za mjesec dana raspisati izbore. Tko želi manje poreza, manje birokracije, transparentno trošenje javnog novca i tko smatra da HSLS može doprinijeti, spremni smo razgovarati, politika je jasna. Razjedinjeno će se teško prijeći prag. Razgovarao sa svima koji žele razgovarati o transparentnosti, to je važno da bude obveza za sve općine i županije u sljedećem četverogodišnjem mandatu”, dodao je.

Naglasio je da mu nije bitna fotelja jer je gradonačelnik Bjelovara, zanima ga samo da transparentnost uđe u zakonski okvir. “S HDZ-om sigurno neće biti lako pregovarati o tome, ali s obzirom da su i oni podržali u Bjelovaru sve te promjene, zajedno smo to napravili, ne vidim razloga zašto se to ne bi moglo na nacionalnoj razini”, kazao je Hrebak.

Rekao je da razgovaraju sa svim “liberalnim prijateljima”: “Pozivao sam i Pametno i druge liberalne stranke da se priključe inicijativi. Nažalost, liberali očito idu u tri bloka, mislim da je to pogrešno.”

Komentirajući zašto im HNS nije prihvatljiv, rekao je samo da su “napravili nešto što nisu trebali”. Smatra da je HSLS-u najviše štetilo to nisu imali svoje konkretne programe, što se nisu držali toga.

Komentirajući izjavu Rajka Ostojića da je u gradskoj upravi Bjelovara zaposlio članove HSLS-a, rekao je da je to laž: “G. Ostojića uvažavam kao doktora, ali smatram da je nesposoban političar. Shvaćam njegovu nervozu, kandidirat ću se za saborsko mjesto u 2. izbornoj jedinici, normalno da to kod njega izazova nervozu jer ima određenu potporu. Bjelovar je smanjio broj zaposlenih, a ne zaposlio članove HSLS-a. Kao što je laž da sam desna ruka g. Božinoviću, nisam u životu popio kavu s njim”, rekao je Hrebak za N1

Komentari