Premijer otkrio kolika je prosječna plaća: ‘Naša misija je ispunjena’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a stao pred novinare i osvrnuo se na sve aktualnosti u političkom i društvenom životu.

Na početku presice je govorio o aktivnostima Vlade, od razgovora sa sindikatima do novih uredbi, za koje tvrdi da će podići plaće zaposlenima.

“Razgovarali smo, naravno, i o drugim temama koje su bitne u proteklom razdoblju, obilježavanju jučer 31. godišnjice vojno-redarstvene operacije Maslenica. Mislim da je to itekako važno i dobro. Otvorila se i tvornica Podravke, što je investicija vrijedna 15 milijuna eura, najava nove tvornice u Varaždinu od još 15 milijuna eura… Veliki investicijski zamah Podravke”, kazao je Plenković pa istaknuo da u narednom razdoblju slijedi cijeli niz obljetnica, prenosi Dnevno.hr

Foto: Cropix

Prosječna plaća u studenome



Predstavnici medija odmah nakon premijerova izlaganja krenuli su s pitanjem o štrajku sudaca.

“Što se nas tiče, naša politika podizanja ekonomskog i socijalnog standarda građana je konstantna. Prosječna plaća u studenome je 1208 eura, a naša misija je bila da nakon drugog mandata bude tisuću eura. I kad je riječ o medijalnoj plaći, koja iznosi 1100 eura, veća je od naših ambicija.”

Komentari