Prijetnja bombom bila je lažna! Tomašević: Uvijek se osjećam sigurno, nemam ni pratnju, inzistiram na tome

Foto: Damir Krajač/Cropix

Glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj potvrdila je medijima da je poruka s prijetnjom bombom pronađena u petak u zgradi Gradskog poglavarstva lažna, a gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je da se osjeća sigurno te da ne želi spekulirati o motivima prijetnje.

Dojavu o prijetnji bombom u gradskom poglavarstvu zagrebačka policija zaprimila je u petak oko 9,+.10 sati, nakon čega su iz sjedišta Gradske uprave evakuirani svi zaposlenici i dužnosnici, među kojima je bio i gradonačelnik Tomašević. Nešto iza 12 sati, glasnogovornica Živalj medijima je potvrdila da je prijetnja bombom bila lažna, te da se zaposlenici vraćaju u prostore Gradske uprave.

Zagrebački gradonačelnik potvrdio je medijima da je i on bio u zgradi Poglavarstva kada su doznali za prijetnju, no istaknuo je da se osjeća sigurno i rekao da ne želi spekulirati o motivima.

“Uvijek se osjećam sigurno, nemam ni pratnju, inzistiram na tome. Nekada dobijem prijetnje smrću, one ozbiljnije prijavim policiju”, rekao je na konferenciji za novinare u Tehničkom muzeju.



Istaknuo je da su u zadnje vrijeme, ne samo u Zagrebu nego i u drugim hrvatskim gradovima, zaprimane lažne dojave o bombama, ali je ova bila drugačija od prijašnjih.

“Nije se radilo o mailu, nego o rukom napisanoj poruci, koju je fizički ostavila osoba koja je prijetila bombom, što znači da postoje kamere, postoji vjerojatno možda i mogućnost forenzike da se utvrdi tko je napravio”, dodao je i izrazio nadu da će policija pronaći počinitelja.

Tomašević nije želio govoriti o eventualnim motivima takve prijetnje već je ustvrdio da je Zagreb siguran grad.

“Osjećam se sigurno i neću se nikad bojati ići bez osiguranja među građane, šetati gradom, razgovarati s njima, to je jednostavno moj stil”, poručio je.

Prijetnja bombom pronađena je jutros u jednom od WC-a u zgradi Gradske uprave. Radilo se o rukom ispisanoj poruci na bijelom papiru, na kojoj je pisalo “7.7., bomba u poglavarstvu”.

Komentari