Procurila je snimka HDZ-ovca koji želi kupiti vijećnika: Neš valjda sam trošil te peneze, de buš ti zel donacije?

Nakon što je objavljeno da je član predsjedništva HDZ-a Žarko Tušek nudio funkcije i ilegalnu pomoć u kampanji nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću, Tušek je to nazvao “notornim lažima i glupostima”.

Tušek je više puta ponovio da on i njegov stranački kolega Emil Gredičak koji vodi zagorski grad Oroslavje nisu nudili nikakve funkcije i financiranje kampanje.

Sada su 24sata objavili tajnu snimku koju je napravio Viktor Šimunić i koja pokazuje da je on govorio istinu. Ponuđena mu je i pomoć u kampanji, plakati, logistika, a zakon zabranjuje financiranje kampanja preko posrednika. Tušek mu je nudio i mjesto pročelnika, ravnatelja Parka prirode Medvednica ili drugih javnih institucija.

Naime, u Krapinsko-zagorskoj županiji je na vlasti SDP i vodi je Željko Kolar. Tušek, koji vodi i županijski HDZ, došao je s idejom da Šimunić, kao čovjek već poznat javnosti, osnuje nezavisnu listu koja bi odnosila glasove SDP-u.



HDZ bi u kampanji u tajnosti pomogao, a onda, nakon izbora, kada budu formirali vlast, Šimunić bi bio dio njihova bloka.

“Mogu ti pomagati, dati ti pametne informacije iz ministarstva, od ljudi, od struke znanosti s kojima ja surađujem da vidiš malo kaj ti ljudi misle, da imaš osjećaja oko toga kaj smo propustili. I mogu ti pomoći logistički – da me neš krivo shvatil, ali ako trebaš 25 hiljada plakata onda ti bumo plakate riješili, neš valjda sam trošil te peneze, de buš ti zel donacije? Ti skupljaj sebi donacije, kaj god ti dobiš, dobil si razumiješ me. Ali logistički, ljudski, infrastrukturni da imaš nekakvu logistiku, ali ne u smislu da bum ja sad tebi rekel ‘ti govori ovo, ti govori ono'”, dio je onoga što je Tušek obećao, a cijeli razgovor možete poslušati ovdje.

HDZ-ovci tražili pomoć vijećnika, pa mu za uzvrat ponudili da ga uhljebe!

Komentari