Prodaje se Kerumovo carstvo: I najniža cijena je prosječnom Hrvatu – nedostižna

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Početkom travnja bi trebala biti prodana nekolicina nekretnina u vlasništvu kontroverznog splitskog poduzetnika i gradonačelnika Željka Keruma. Stečajna upravitelja njegove tvrtke, Natalija Mladineo izvijestila je da će biti zakazana ročišta za prodaju ukupno 12.500 četvornih metara zemljišta koja su procijenjena na otprilike 153.000 eura.

Najveću vrijednost od 74.484 eura ima zemljište od 7236 kvadrata južno od Supetra na Braču. Riječ je o vinogradu obraslom raslinjem, koji će se na dražbi naći 4. travnja. Prodavat će se i nekoliko zemljišta ukupne površine 5024 metra kvadratna u neposrednoj blizini spomenutog vinograda. Riječ je o još jednom zapuštenom vinogradu te pašnjaku, masliniku i potoku. Utvrđena cijena tih zemljišta je 51.714 eura, što znači da je to ujedno i najniža moguća cijena za koju je moguće kupiti nekretnine.

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Početna cijena od 27.240 eura

Za početnu cijenu od 27.240 eura prodavat će se i 184 kvadrata građevinskog zemljišta u Starom Gradu na Hvaru. Na ranijem ročištu na splitskom Trgovačkom sudu za to zemljište nije pristigla nijedna ponuda niti je itko uplatio jamčevinu.

Inače, posljednja su ročišta i sudske odluke uslijedile nakon što je zemljište tvrtke Kerum d.o.o. u luci Lora, površine 320 kvadrata pripalo njegovoj supruzi, ujedno ponuditeljici i razlučnoj vjerovnici Fani Kerum. Ona je za tu nekretninu ponudila desetinu procijenjene vrijednosti, odnosno 13.692 eura. Na tom je zemljištu razlučno pravo bilo upisano i u korist tvrtke Coast d.o.o, čiji je direktor Kerumov nećak Igor Sapunar. Osim zemljišta u Lori, na dražbi su prodana i dva od četiri spremišta tvrtke u Zadru. Stečajna upraviteljica je najavila oglašavanje prodaje Kerumovih zemljišta i nekretnina na Hvaru i u Drnišu.



Zemljište Željka Keruma u Supetru oglašeno i na Njuškalu. Nitko ga ne želi kupiti

Komentari