Putin upleo Ukrajinu u napad: ‘Pucali su izbliza poput nacista, a tamo su imali siguran prolaz’

Foto: Facebook

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se naciji nakon masakra u Mosvki gdje je u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Crocus City Hall ubijeno najmanje 143 osobe.

“Napadači su krenuli ka Ukrajini gdje ih je čekao siguran prolaz. Istražne i sigurnosne agencije učinit će sve da utvrde sve detalje terorističkog napada. Identificirat ćemo i kazniti sve odgovorne. Kriminalci su hladnokrvno ubijali Ruse i pucali u Ruse iz neposredne blizine kao nekada nacisti. Rusija je više puta prošla kroz najteža iskušenja. Tako će biti i sada”, rekao je Putin.

Potom je izrazio sućut obiteljima stradalih, zahvalio svim spasilačkim službama na naporima da spase što više života te proglasio nedjelju danom žalosti. Organizatori terorističkog napada pripremali su smaknuće i krvavi čin zastrašivanja, poručio je.

Foto: Guliver

Teroriste čeka samo odmazda i zaborav

“Ruska Federacija će identificirati i kazniti sve koji su pripremali teroristički napad. Teroriste čeka samo odmazda i zaborav, nemaju budućnost. Zajednička dužnost Rusa sada je da budu zajedno kao jedan, i tako će i biti. Nitko ne može poljuljati jedinstvo ruskih građana. Rusija je uvijek postajala još jača u najtežim iskušenjima, a tako će biti i sada.



Nitko neće moći posijati otrovno sjeme razdora ili panike u Rusiji. Ruske obavještajne službe rade na identificiranju pomagača terorista. Istraga će učiniti sve da se utvrde svi detalji terorističkog napada. Sva četiri izravna izvršitelja terorističkog napada, svi koji su pucali i ubijali ljude, pronađeni su i privedeni.

Pokušali su se sakriti i krenuli prema Ukrajini, gdje im je, prema preliminarnim podacima, s ukrajinske strane bio pripremljen ‘prozor’ za prelazak državne granice”, rekao je Putin u govoru.

Procurile prve snimke ispitivanja u Moskvi: Terorist otkrio koliko je novca dobio za napad

Komentari