Rakitić trofej proslavio ogrnut hrvatskom zastavom, pozirao je i sa šalom Hajduka: ‘Ovo je najbolja ekipa koja je ikad osvojila Europsku ligu’

Foto: Twitter

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, koji je u srijedu sa Sevillom osvojio Europsku ligu, rekao je da je njegova momčad imala tešku sezonu ali je vjerovala u osvajanje trofeja.

“Ako netko nije vjerovao u ovo, onda neka niti ne ulazi u autobus. Ovdje nije bilo nikakve sumnje”, izjavio je 35-godišnji Rakitić, jedan od kapetana Seville, po završetku utakmice.

Sevilla je u Budimipešti pobijedila Romu u finalu boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je rezultat bio 1:1.

“Iza nas je izuzetno teško razdoblje ali doista smo vjerovali da možemo osvojiti ovaj naslov. S obzirom kako smo do njega stigli, ovo je najbolja ekipa koja je ikad osvojila Europsku ligu”, rekao je bivši hrvatski reprezentativac.



Sevilla se tijekom prvog dijela sezone nalazila u zoni ispadanja iz prve španjolske lige, no u ožujku je pod vodstvom novog trenera Jose Luisa Mendilibara počela pobjeđivati popevši se na jedanaesto mjesto dok je u Europskoj ligi svladala Manchester United, Juventus i Romu.

“Čak je i pehar zadovoljan što se vraća u Sevillu”, napomenuo je Rakitić koji je ovo natjecanje bio osvojio i 2014. godine Sevilla je tada također na jedanaesterce bila bolja od Benfice.

Klub iz južne pokrajine Andaluzije sedmi je put osvojio Europsku ligu, čime je rekorder.

Rakitić i kapetan Jesus Navas, 37-godišnji desni bek s preko 650 nastupa za Sevillu, zajedno su podigli pehar na sredini terena.

“Kada je Navas bio produžio ugovor sa Sevillom, a ja dobio priliku uputiti mu nekoliko riječi, rekao sam mu da je upravo zajedničko podizanje pehara ono što obojici nedostaje. Ja sam se vratio u Sevillu kako bih s njim podigao pehar. Bilo je to i više nego zasluženo”, rekao je.ž

Slika

Rakitić, koji je tijekom raspucavanja jedanaesteraca bio precizan, odigrao je 51 utakmicu ove sezone upisavši šest asistencija i zabivši dva gola.

Rekao je da su se stariji igrači poput njega pokazali važnima u osvajanju novog europskog naslova.

“Oni koji nam kažu da smo stari, ili nešto slično, sada bi trebali pojesti svoje riječi. Eto nas opet ovdje, na postolju. Jesus, Papu, Fernando i ja zajedno gotovo da imamo 150 godina. Ali opet smo ovdje i to zasluženo”, istaknuo je.

Slika

Rakitić je prilikom primanja pehara imao zavezanu hrvatsku zastavu oko pojasa, a također i dres s imenom svog bivšeg suigrača Sergija Rica, 29-godišnjeg vratara PSG-a koji se oporavlja u bolnici nakon što ga je konj udario kopitom u glavu tijekom jednog događaja u Andaluziji.

U jednom trenutku proslavio je i s hrvatskim navijačima koji su mu dali šal Hajduka.

Nogometaši Seville će u četvrtak navečer proći središtem svog grada s peharom kako bi s navijačima proslavili pobjedu. Na ulicama španjolskog grada očekuju se deseci tisuća ljudi.

“Ova grupa igrača, ovaj klub i navijači. To je euforija. Pozivamo sve na proslavu, neka se čitava Sevilla ‘zapali’. Ovo je doista jedinstven osjećaj”, izjavio je Rakitić.

Sevilla je primila brojne čestitke, među kojima i one od drugih španjolskih klubova. Španjolska bi iduće sezone trebala imati osam klubova u europskim natjecanjima, od čega će njih pet nastupiti u Ligi prvaka.

Španjolski klubovi su u posljednjih 14 godina osvojili Europsku ligu devet puta.

Komentari