Riječi Novaka Đokovića uzdrmale Srbiju: ‘Plaši što ne vjeruje sam u sebe’

Foto: Antoine Couvercelle / Guliver Image

Novak Đoković nije naviknuo biti u ovakvoj situaciji u ovom dijelu sezone. Travanj je krenuo, a Đoković je bez osvojenog naslova, a to će pokušati promijeniti na Mastersu u Monte Carlu na zemljanoj podlozi.

Ali sudeći prema najavama Đoković od Monte Carla nema prevelika očekivanja. “Uvijek sam volio ovdje igrati. Tu dugo živim, djeca su mi rođena ovdje i ovdje se odjećam doma. Znam sve, ali igranje kod kuće stvara određeni pritisak, a i zemlja je najzahtjevnija podloga”, rekao je Đoković, pa nastavio:

“Potrebno mi je više vremena da dostignem svoju razinu. Na početku karijere sam ostvarivao bolje rezultate, ali posljednjih pet ili šest sezona nisu bile toliko uspješne. To se sada možda promijeni iako da budem iskren, očekivanja nisu velika.”

AP Photo/Gregorio Borgia/Guliver Image

Bez velikih očekivanja

Đoković je u polufinalu Australian Opena poražen od Jannika Sinnera, potom je rano ispao u Indian Wellsu i otkazao nastup u Miamiju. U međuvremenu je prekinuo suradnju s trenerom Goranom Ivaniševićem.



“Zašto očekivanja nisu velika? Zbog toga kako sam igrao dosad ove godine i rezultata koje sam ostvarivao ovdje. Za mene je riječ o konsolidiranju snaga. Nadam se da ću dohvatiti formu do Roland Garrosa, a sve više od toga je bonus”, objasnio je srpski tenisač, koji se za Monte Carlo priprema s Nenadom Zimonjićem, specijalistom za igru parova.

A još ranije je Đoković odao priznanje Janniku Sinneru na sjajnim uspjesima postignutima ove sezone. Talijan je osvojio Australian Open, Rotterdam i Miami i na ljestvici puše za vrat Đokoviću. “Jannik je najbolji tenisač svijeta u ovoj sezoni dosad. Imao je nevjerojatan uspjeh i puno je napredovao. Cjelokupna njegova igra, servis, kretanje, mentalno je uvijek prisutan. Razlika u važnim mečevima kod Jannika u posljednjih šest mjeseci i periodu prije toga je što sada u njima pobjeđuje. Naučio je iz svog prijašnjeg iskustva i to ga je napravilo teškim protivnikom. Sada je on igrač za velike mečeve.”

Izgleda da je Đoković već našao zamjenu za Ivaniševića: Trajno ili privremeno rješenje?

Srbi zabrinuti

Nakon ovakvih Đokovićevih izjava na Kuriru je osvanuo naslov: “Ove Đokovićeve riječi su zabrinule Srbiju! Đoković ima problem sa samopouzdanjem: “Da budem iskren, očekivanja nisu velika…” Modno.rs pak piše: “Što se događa s Novakom? Ovako nikad nije zvučao. Nitko ne vjeruje u njega, ali plaši što ne vjeruje niti on sam.”

 

 

Komentari