Rojs: Pod moralnom i krivičnom odgovornosti tvrdim, Plenković je veći lopov od Ive Sanadera

Foto: Jakov Prkic/CROPIX

 

U Širokom Brijegu obilježena je 32. obljetnica HVO-a, a svečanom događaju na kojem su se zapalile svijeće i položili vijenci, prisutan je bio i general Ljubo Ćesić Rojs.

Dajući izjave, Rojs je odmah naglasio kako je naletio sasvim slučajno, te da ga nitko nije pozvao, a dodao je i da njegov dolazak nema nikakve veze sa izborima niti činjenicom da se nalazi na listi 11. izborne jedinice.

Jedno od medijskih pitanja ticalo se činjenice da se niti nakon toliko godina od raketiranja Širokog Brijega 07. travnja 1992. godine nisu našli odgovorni za gubitak šest života kao posljedice toga čina:



“Lagano povlačim potpise za mirovine”

“Ja sam vojno angažiran od početka Domovinskog rata u RH gdje se dogodila izdaja unutar hrvatskih redova, a posebno boli izdaja onih kojima sam svojim potpisom omogućio vojnu mirovinu, od kojih izdvajam Ivanku Ljubić. Kada joj nitko nije htio pomoći, ja sam potpisao i tako sredio mirovinu za njenog pokojnog supruga, a ona mi sada ne želi ni pružiti ruku”, kazao je novinarima portala Otpor.media.

“Svi oni koji pljuju po meni da sam lud, da hodam ko dvorska luda, ja pomalo povlačim svoje potpise i morat će vratiti u državni proračun RH sve mirovine minimalno 200 tisuća eura, riječ je o 1050 mirovina. Ja se borim da HVO bude izjednačen sa pravima branitelja RH. Mene ne čudi da po tom pitanju nisu napravili komunisti, nego HDZ koji je na vlasti od 2000 godine i koji u tih 16 godina nije napravio ništa. Pod moralnom i krivičnom odgovornosti tvrdim da je Andrej Plenković veći lopov od Ive Sanadera”, kazao je naglašavajući da govori o “briselskom HDZ-u”, a ne onome dr. Franje Tuđmana.

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Živcira ga gužva na granici, podsjetio na Tuđmanove riječi

U ovom vrlo zanimljivom video intervjuu, Rojs je suradnike Andreja Plenkovića je nazvao “podguznim muhama”, ispričao o anonimnoj prijavi protiv Jasne Zlomislić, predsjednice Udruge obitelji poginulih i nestalih pripadnika HVO-a u FBiH, a posebno se zanimljivo osvrnuo na granicu Hrvatske i BiH:

“Tuđman je u poslanici kazao da je hrvatski narod jedan, jedinstven i nedjeljiv. Ovdje u BiH, rekao je Tuđman u Novoj Bili, se nije branilo samo hrvatstvo, nego strateški interesi RH. Brane li se danas strateški interesi? Vi na granici ne možete prenijeti dvije glavice kupusa, čekate 3, 4 sata da pređete granicu i za šnitu livanjskog sira plaćate kaznu 600, 700 eura kaznu.”

Herman kaže da je Rojs izbačen iz HDZ-a, tvrdi da je Milanovićev igrač: ‘Stvar je vrlo jednostavna’

Komentari