S Pantovčaka kažu da su za program u Okučanima saznali tri dana prije, Medved poručio: To je hrpa laži

Ministar branitelja Tomo Medved nakon incidenta u Okučanima na obilježavanju Bljeska i Milanovićevog odlaska, rekao je da se sve koordiniralo i usklađivalo s Uredom predsjednika, Ministarstvom obrane te Ministarstvom unutarnjih poslova.

Rekao je da je prije desetak dana organizirao nekoliko sastanaka u vezi pripreme obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Bljesak” na koje je pozvao i savjetnika predsjednika generala Marijana Marekovića, te ministarstva obrane i unutarnjih poslova te da su temeljito pripremali sve detalje vezano za obljetnicu, vodeći računa o okolnostima koronavirusa.

Pantovčak kaže da im je program poslan tri dana prije

Odbacio je mogućnost propusta od strane ministarstva te dodao kako su se prijedlozi mogli kazati na dan obilježavanja obljetnice.

Na Pantovčaku informaciju da je netko iz Ureda Predsjednika bio na tom sastanku prije 10 dana opovrgavaju. Poručuju da im je program stigao tek tri dana prije nego što se trebao održati. Kažu i da im je program poslan tek 28.4., a još je zanimljiviji program koji je poslan u MUP i MORH navodno upravo prije 10 dana, a koji je došao u posjed RTL-a i u kojemu nema Predsjednika RH.



Prvi program u kojem nije predviđen Milanović poslan je u Ministarstvo unutarnjih poslova i MORH, poručili su s Pantovčaka.

U navodnom prvom programu, predviđeno je da vijenac prvo polažu premijer Andrej Plenković, Damir Krstičević, Davor Božinović i Tomo Medved. Tu nije bio uključen Milanović. U programu koji je Ured Predsjednika RH dobio 28. travnja stoji da prvi vijenac polažu Udruge i branitelji, a zatim on, Gordan Jandroković te premijer Plenković.

Ministar kaže da se radi o hrpi laži

Ministar Medved kaže da je riječ o hrpi laži iz Ureda predsjednika i da su oni od početka planirali zajedničku obljetnicu, a da ne zna odakle Uredu predsjednika ovaj nacrt programa koji je došao i u naše ruke.

“To je hrpa laži, imate na stranicama Općine Okučani fotografije koje je objavio načelnik općine Aco Vidaković na kojima se vidi da je na sastanku prije 10-ak dana u Ministarstvu branitelja nazočio i predsjednikov posebni savjetnik za branitelje general Mareković.

“Ne znam otkud im uopće nekakav nacrt nečega, to je potpuno irelevantno. Osobno sam zvao generala Marekovića na prvi sastanak na temu Bljeska i od tog smo trenutka počeli zajedničke pripreme i cijelo vrijeme smo bili u kontaktu. Možda je problem nastao u koordinaciji u Uredu predsjednika”, kazao je Medved za Jutarnji.

U petak 1. svibnja je Medved postupak predsjednika Milanovića u Okučanima ocijenio neprimjerenim te odbacio tvrdnju da je riječ o sabotaži.

Također, na MORH-ovim stranicama i dalje stoji najava programa za obljetnicu Bljeska u kojem nije naveden Zoran Milanović.

Komentari