Sami došli u zatvor u Remetincu, dali iskaz u USKOK-u, a MUP pojma nema kako su prešli granicu

Pravosudna policija/Goran Stanzl/PIXSELL

Obojica su u Hrvatsku došla iz Bosne i Hercegovine. Zanimljivo je da su prešli međudržavnu granicu bez ikakvih problema. 

Milenko Bašić i Dragan Stipić, vlasnik i direktor tvrtke C.E.M.P., protiv kojih je USKOK otvorio istragu u aferi vjetroelektrane kojom je obuhvaćena i bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, samoinicijativno su se u petak javili u istražni zatvor u Remetincu.

U ponedjeljak ujutro su dovezeni u USKOK na ispitivanje. Barišić je četiri sata iznosio obranu, a Stipić nešto kraće. Obojica su ponudila visoka jamstva, a hoće li iz pritvora na slobodu, znat će se u srijedu.

Za njima je, naime, Hrvatska raspisala tjeralicu nakon što su policija i USKOK u svibnju prošle godine proveli veliku akciju u kojoj je uhićena Josipa Rimac i više osoba zbog sumnje u niz kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminala, trgovine utjecajem te davanja i primanja mita.



Obojica su u Hrvatsku došla iz Bosne i Hercegovine. Zanimljivo je da su prešli međudržavnu granicu bez ikakvih problema.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova su na upit RTL-a odgovorili:

“Ministarstvo unutarnjih poslova nema evidentiran prelazak predmetnih osoba preko državne granice stoga smo već poduzeli provjere kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su pr4ethodile njihovom dolasku u zatvor u Zagreb”.

Komentari