Sarajevo ima nove Stadler tramvaje: Obavili su prvu vožnju po gradu

Foto: Facebook

Sinoć je na sarajevskoj tramvajskoj pruzi održano prvo testiranje novih Stadler tramvaja. Ministar prometa Kantona Sarajeva Adnan Šteta istaknuo je da su tijekom testiranja provjerili funkcionalnost tramvaja u odnosu na infrastrukturu te su prilagodili informacijski sustav za putnike, koji uključuje glasovne i tekstualne najave stanica.

“Proveden je velik broj testiranja, uspješno je završena i testna vožnja unutar tramvajskog depoa. Testiranje različitih komponenti tramvaja nastavit će se i u nadolazećem razdoblju, kako unutar depoa tako i na samoj tramvajskoj pruzi”, podijelio je Šteta na svom službenom Facebook profilu.

Može biti slika sljedećeg: žičara, tramvaj, vlak i tekst
Foto: Facebook

Tramvaji proizvedeni prema europskim standardima i normama

“Dok se provode testiranja na tramvajima koji su stigli u Sarajevo, u Poljskoj jedan tramvaj – prvi proizvedeni i izloženi na sajmu – prolazi kroz proces homologacije. To znači da će svi tramvaji imati certifikat o homologaciji, baš kao i tramvaji u zemljama Europske unije”, istaknuo je Šteta.



Podsjetio je da će, nakon završetka svih testiranja, prilagodbi i ispitivanja na jednom tramvaju, taj sustav biti implementiran na sve tramvaje, čime će biti spremni za puštanje u promet.

“Veseli me posvećenost svakom detalju kako bismo, osim sigurnosti, dobili i nove funkcionalnosti u niskopodnim tramvajima, što smo odavno zaslužili”, smatra Šteta.

Na Kosovu donijeli važnu odluku: Ovo se nimalo neće svidjeti Vučiću

Komentari