Šef splitske policije podnio ostavku zbog svoga sina: ‘Vjerujem da je ovo jedino ispravno’

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Nakon navijačkih nereda u Splitu nakon poraza Hajduka od Dinama stigla je i ostavka načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića. Iako do sada neviđeno u Hrvatskoj, on je ostavku podnio jer je njegov sin sudjelovao u tučnjavi koja se dogodila ispred noćnog kluba na Poljudu nakon koje je jedan mladić ostao teško ozlijeđen.

Sada već bivši načelnik, javnost je o svojoj ostavci obavijestio pismom u kojem objašnjava kako zbog svega više nema moralno pravo biti na čelu splitske policije te da podnosi ostavku bez obzira što osobno nije učinio nikakv propust.

Njegovu objavu prenosimo u nastavku


Foto: Vojko Basic / CROPIX

“Moja privatna situacija nespojiva s mojom profesionalnom ulogom”

“S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti.



Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave. Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave. Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku. Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina”, objavio je Marendić.

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Mladić ima nagnječenje mozga

Podsjetimo, splitska policija jučer je objavila da provodi kriminalističko istraživanje teškog ozljeđivanja 23-godišnjeg mladića koji je nađen na ulici Put Supavla u Splitu u subotu oko 3.30 sati.

Mladić ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga te je hitno operiran. Smješten je na Jedinicu intenzivnog liječenja KBC Split i nalazi se u opasnosti po život. Iz policije su u prvoj informaciji naveli kako se, prema do sada utvrđenim informacijama, dogodio fizički sukob između dvije osobe u kojem je muškarac zadobio ozljede.

Jakobušić potvrdio ostavku Karoglana i komentirao nerede: ‘Ovako se ne voli klub’

 

Komentari